دوره 1، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Malekzadeh R, Araghian Mojarrad F, Amirkhanlu A, Sarafraz S, Abedini E. Incidence of Medical Errors in Voluntary Reporting System in Hospitals of Mazandaran University of Medical Sciences in 2014. Manage Strat Health Syst 2016; 1 (1) :61-69
ملک زاده رویا، عراقیان مجرد فرشته، امیرخانلو افشین، سرافراز سونا، عابدینی احسان. بررسی عوامل وقوع خطاهای پزشکی در نظام گزارش داوطلبانه در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1395; 1 (1) :61-69

دانشجوی دکتری آموزش پرستاری،کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان، گرگان، ایران

زمینه و هدف: نظام ساختارمندگزارش خطا، نقشی هشداردهنده و ارتباط دهنده با نیروهای درگیر در مراقبت بیماران دارد. هدف این مطالعه، بررسی وقوع انواع خطاهای پزشکی در نظام گزارش داوطلبانه در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1393 بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر به صورت مقطعی در6 ماهه اول سال 1393 انجام شد. جامعه آماری شامل ارائه دهندگان خدمات مراقبت سلامت در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود. جمع آوری داده‌ها از طریق بررسی فرم گزارش خطاهای پزشکی صورت گرفت. داده‌ها پس از طبقه بندی توسط نرم افزارExcel  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: در طی مدت 6 ماهه اول سال 1393، 1927 مورد خطا گزارش شد که از این تعداد 820 مورد در بخش‌های بالینی، 550 مورد در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، 76 مورد در اتاق عمل، 401 مورد در بخش‌های پاراکلینیکی و 80 مورد در سایر مکان‌ها اتفاق اقتاده بود. همچنین، از نظر تکرارپذیری، بیشترین تعداد خطاهای واقع شده دارای تکرارپذیری در حد متوسط بوده و از نظر شدت واقعه نیز بیشترین تعداد آن‌ها جزئی بالفعل بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به خطاهای رخ داده در استان، از نتایج این مطالعه می‌توان در جهت برنامه‌ریزی برای پیشگیری از وقوع هر نوع خطا کمک گرفت.

دریافت: 1395/3/31 | انتشار: 1395/9/30