دوره 6، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 247-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.KAUMS.REC.1400.040


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeilzadeh H, Ghodrati H, Jabbari H, Arabzadeh M. Identifying Factors Affecting Sustainability Reporting of Pharmaceutical Companies: Application of Delphi and Analytic Network Process based on Fuzzy DEMATEL. Manage Strat Health Syst 2021; 6 (3) :233-247
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-454-fa.html
اسماعیل زاده حبیب اله، قدرتی حسن، جباری حسین، عرب زاده میثم. شناسایی عوامل موثر بر گزارشگری پایداری شرکت‌های داروسازی: کاربرد ترکیبی روش‌های تصمیم‌گیری چند معیاره و دلفی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1400; 6 (3) :233-247

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-454-fa.html


گروه حسابداری، واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران ، dr.ghodrati42@gmail.com
چکیده:   (1603 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه یکی از مهمترین نگرانی‌ها در صنعت دارو، دستیابی به پایداری است و صنعت داروسازی به عنوان یک بخش پیش‌رو در گزارشگری پایداری شرکتی شناخته شدهاست. هدف این پژوهش شناسایی، استخراج، پالایش، اولویت­بندی و تحلیل عوامل اجتماعی و خصوصیات شرکتی موثر در گزارشگری پایداری شرکت­های داروسازی ایران بوده است.  
روش پژوهش: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در پائیز سال 1399 انجام شد. از قاعده خبرگی و در دسترس بودن به منظور نمونه­گیری و از روش نمونه­گیری گلوله برفی به منظور انتخاب نمونه استفاده گردید. به منظور شناسایی و استخراج عوامل اجتماعی و خصوصیات شرکتی موثر از روش تحلیل محتوا و مرور ادبیات پژوهش استفاده شد. از روش پیمایشی با ابزار پرسشنامه محقق­ساخته از 40 نفر از خبرگان حوزه پژوهش نظرخواهی شده است. به منظور پالایش اولیه عوامل مؤثر از روش دلفی استفاده و برای تحلیل داده­ها از روش فرآیند تحلیل شبکه مبتنی بر دیمتل فازی استفاده شده است.
یافته‌ها: از نظر تعامل قوی، معیار همکاری­های دانشگاه و صنعت رتبه اول، و معیارهای نوآوری پایدار و همکاری با سایر شرکت­ها در مکان­های بعدی قرار گرفتند. در این مطالعه معیارهای سودآوری، شدت تحقیق و توسعه و اهرم مالی به عنوان متغیرهای علّی قوی و معیارهای عملکرد اجتماعی، نوآوری پایدار و سن شرکت به عنوان متغیرهای علّی ضعیف و گزارشگری پایداری به عنوان متغیر معلول در نظر گرفته شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که شرکت‌های داروسازی ایرانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بایستی ارائه مداوم و منظم گزارشگری پایداری سالیانه را مورد تاکید قرار دهند و در این راستا لازم است عوامل کلیدی چون معیار همکاری­های دانشگاه و صنعت، معیارهای نوآوری پایدار و همکاری با سایر شرکت‌ها به عنوان اولویت‌های اساسی مد نظر قرار گیرد.
متن کامل [PDF 991 kb]   (419 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (317 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/1 | انتشار: 1400/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb