دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات تروما، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، کاشان، ایران ، Mrahati90@yahoo.com
چکیده: (2060 مشاهده)
زمینه و هدف: بهعلت محدودیت منابع، کارآیی برای به حداکثر رساندن منابع موجود جهت مراقبت از بیماران بسیار مهم است. هزینهیابی مبتنی بر فعالیت زمانگرا، هزینههای مراقبت از بیمار را برآورد و اطلاعات ارزشمندی برای افزایش کارآیی فراهم میآورد. لذا پژوهشگران به بررسی بهای تمام شده درمان بیماران کوید-19 در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان با این روش پرداختهاند.
روش پژوهش: پژوهش حاضر بهصورت مقطعی و گذشته نگر انجام گردید. جامعه آماری که بهصورت سرشماری انتخاب شده (3129 نفر)، بیماران کوید-19 در بیمارستانهای سیدالشهداء (88 تخت) و شهید بهشتی (700 تخت) دانشگاه علوم پزشکی کاشان در اسفند 1398و فرودین 1399 بودهاند. گردآوری دادهها به روش کتابخانهای و میدانی انجام گرفت. در روش کتابخانهای به بررسی متون و در روش میدانی به بررسی اسناد و مدارک حسابداری، مشاهده فعالیتهای مربوط به درمان بیماران و مصاحبه با مدیران ارشد جهت زمانسنجی خدمات ارائه شده به بیماران پرداخته شد. برای تحلیل دادهها از آمارههای توصیفی میانگین و جداول فراوانی و برای انجام محاسبات روش هزینهیابی بر مبنای فعالیت زمانگرا از نرم افزار Excel استفاده گردید.
یافته ها: یافتهها نشان داد هزینهی یک شب اقامت بیماران کوید-19 در بیمارستان شهید بهشتی 22،866،669 ریال، در بیمارستان سیدالشهداء 30،554،405 ریال و در مجموع 2 بیمارستان 23،672،447 ریال بود. بهای تمام شده درمان بیماران کوید-19 به روش هزینهیابی مبتنی بر فعالیت زمانگرا از تعرفه مصوب شورایعالی بیمه بیشتر میباشد.
نتیجه گیری: بهعلت تفاوت بین هزینه تمام شده درمان بیماران کوید-19 با تعرفههای مصوب، لازم است شبتخت بیماران بر اساس تعرفه بخشهای ویژه محاسبه گردد. همچنین بهعلت هزینه بالای درمان بیماران لازم است سیاستگذاری مناسبی برای اختصاص تخت در بیمارستانهای دانشگاه صورت گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/9/12 | انتشار: 1399/12/27