دوره 8، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 18-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 162593119
Ethics code: IR.IAU.H.REC.1401.046


XML English Abstract Print


استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایران ، a.aghighi@pnu.ac.ir
چکیده:   (252 مشاهده)
زمینه و هدف: ارزشیابی بیمارستان‌ها با الگوی اعتباربخشی و اخذ نظرات و پیشنهادات مدیران مراکز جهت ارتقاء روزافزون الگوهای موجود ضروری می‌باشد. مطالعه حاضر باهدف آسیب‌شناسی نسل چهارم اعتبار‌بخشی از دیدگاه مدیران بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان اجرا گردید.
روش پژوهش: این مطالعه از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا در سال ۱۴۰۱ انجام ‌شد. بهمنظور گردآوری داده‌ها از مصاحبه‌های عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه پژوهش شامل ۲۶ نفر از مدیران ارشد و میانی ۸ بیمارستان‌ منتخب دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند. نمونه‌گیری به شکل هدفمند انجام گردید. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوا و به‌وسیله نرم‌افزار ۱۲ MaxQDA انجام‌پذیرت.
یافته‌ها: با توجه به نتایج، چالش‌‌های مرتبط با ارزیابان، بیمارستان‌ها، زمان ارزیابی، ماهیت سنجه‌ها، کارشناسان ستادی دانشگاه و نهایتاً مرتبط با اعلام نتایج به‌عنوان مضامین اصلی از آسیب‌شناسی نسل چهارم اعتباربخشی از دیدگاه مدیران ارشد و میانی ارائه شد. از بین عوامل فوق‌الذکر چالش‌های مرتبط با بیمارستان‌ها، ارزیابان و مرتبط با کارشناسان ستادی دانشگاه بالاترین فراوانی را نسبت به چالش‌های مرتبط بازمان ارزیابی، ماهیت سنجه‌ها و اعلام نتایج به خود اختصاص می‌دادند.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش پس از آسیب‌شناسی روش اعتبار‌بخشی نسل چهارم مشخص گردید هر یک از حیطه‌های اعتباربخشی مرتبط با ارزیابان، بیمارستان‌ها، زمان ارزیابی، ماهیت سنجه‌ها، کارشناسان ستادی دانشگاه و نهایتاً اعلام نتایج به‌اندازه کافی موردتوجه قرار‌نگرفته‌است. لذا پیشنهاد می‌گردد این موارد در بازنگری‌های آینده استانداردها و سنجه‌های اعتباربخشی از سوی مسئولین مربوطه لحاظ گردد.
متن کامل [PDF 915 kb]   (184 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (129 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/10/1 | انتشار: 1402/3/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.