دوره 2، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 28-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (4132 مشاهده)

زمینه و هدف: افزایش هزینه‌های سلامت در بیشتر کشورهای جهان، چالشی بزرگ را پیش روی دولت‌ها وخانوارها قرار داده است؛ به همین دلیل، بسیاری از پژوهش‌ها در دهه گذشته به بررسی عوامل مؤثر بر هزینه‌ها ی بخش سلامت پرداخته اند. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین مخارج سلامت با کیفیت محیط زیست و رشد اقتصادی در کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و کمترتوسعه یافته بود.

روش پژوهش: پژوهش حاضر، مطالعه ای تحلیلی از نوع همبستگی است که به بررسی تأثیر برخی شاخص‌های زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی بر مخارج سلامت پرداخته است. داده‌های مورد نیاز برای 109 کشور از سال 2011-1995 میلادی از وب سایت‌های بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت جمع آوری شده است. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از تکنیک‌های اقتصاد سنجی و نرم افزار  Stata 13 تجزیه و تحلیل شد.

یافته ‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که درکشورهای توسعه یافته دسترسی به سیستم‌های فاضلاب بهداشتی به میزان 3/72 - )0/00p = ) و شدت مصرف انرژی به میزان 2/42 - )0/01p = ) بر سرانه مخارج سلامت تأثیر گذار هستند. در کشورهای درحال توسعه، دسترسی به سیستم‌های فاضلاب بهداشتی به میزان 9/17 - )0/00 = p)  بر سرانه مخارج سلامت تأثیر گذار بود و در کشورهای کمتر توسعه یافته هیچ متغیری، ارتباط معناداری با سرانه مخارج سلامت نداشت.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، می توان گفت سرمایه گذاری بر حفظ و بهبود کیفیت محیط زیست می تواند منجر به کاهش مخارج سلامت شود.

متن کامل [PDF 856 kb]   (1761 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/14 | انتشار: 1396/3/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.