دوره 2، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 233-224 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaeili M R, Akbari Pasham F, Solgi Z. The Effect of Organizational Agility on Employees' Empowerment Characteristics Regarding the Role of Forgetting and Organizational Silence (Case Study: Shafa Hospital Personnel of Khorramabad). Manage Strat Health Syst 2017; 2 (3) :224-233
اسماعیلی محمود رضا، اکبری پشم فاطمه، سلگی زهرا. تأثیر چابکی سازمانی بر ویژگی‌های توانمند شناختی کارکنان با توجه به نقش فراموشی و سکوت سازمانی (مورد مطالعه: پرسنل بیمارستان شفا شهر خرم‌آباد) . راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1396; 2 (3) :224-233

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، huny1385@yahoo.com
زمینه و هدف: امروزه بسیاری از سازمان‌ها با رقابت فزاینده روبه‌رو هستند و محیط‌های بازار و نیازهای مشتریان به شدت تغییر یافته است. لذا هدف پژوهش حاضر، تحلیل اثر چابکی سازمانی بر ویژگی‌های توانمند شناختی کارکنان با توجه به نقش فراموشی و سکوت سازمانی در نظر گرفته شد.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، پژوهشی کاربردی و تحلیلی بود که به طور مقطعی در سال 1396 انجام شد. جامعه آماری پژوهش 400 نفر از پرسنل بالینی بیمارستان شفا شهر خرم آباد بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، نمونهای به حجم 196 نفر انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. در تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه بین متغیرها، روش مدل‌سازی معادلات ساختاری و آزمون بوت‌استراپ جهت سنجش برازش مدل پژوهش و آزمون فرضیه‌ها با استفاده از نرم‌ افزارهای SPSS 22 و AMOS 22  استفاده شد.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش خوبی برخوردار است (0/907 GFI =، 0/965 CFI =، 0/065 =RMSE ) چابکی سازمانی بر ویژگی‌های توانمند شناختی کارکنان تأثیر دارد (0/432 = r و 0/000 = p). فراموشی و سکوت سازمانی نیز در این رابطه نقش داشتند.
 نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که چابک سازی سازمان می‌تواند عاملی مهم جهت مدیریت فراموشی سازمان و در نتیجه ارتقاء ویژگی‌های توانمند شناختی کارکنان محسوب شود.

متن کامل [PDF 769 kb]   (1963 دریافت)
دریافت: 1396/8/1 | انتشار: 1396/9/30