دوره 1، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 19-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifazar E, Ravanbakhsh M, Torabipour A, Haghighizade M H, Amiri E. A Comparison of Clinic Care and Home Care Regarding Costs of Treatment for Children with Cerebral Palsy. Manage Strat Health Syst 2016; 1 (1) :11-19
شریف آذر اسماعیل، روانبخش مجید، ترابی پور امین، حقیقی زاده محمد حسین، امیری الهام. مقایسه هزینه‌های درمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی در دو روش مراقبت در منزل و مراکز درمانی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1395; 1 (1) :11-19

استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

زمینه و هدف: مشکلات همراه با فلج مغزی و بار اقتصادی- اجتماعی آن فشار زیادی را بر خانواده‌های دارای فرزند مبتلا به فلج مغزی وارد می‌سازد. هدف مطالعه حاضر مقایسه هزینههای مراقبت درمانی کودکان مبتلا به فلج مغزی در 2 روش مراقبت در منزل و مراکز درمانی بود.
روش پژوهش: مطالعه تحلیلی- مقطعی حاضر، بر روی 56 کودک مبتلا به فلج مغزی (شامل 28 توان خواه تحت مراقبت در منزل و 28 توان خواه تحت مراقبت در مراکز درمانی) انجام شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. هزینه‌های روزانه توان‌خواهان به مدت 3 ماه توسط چک لیست گردآوری شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آزمون t مستقل در نرم‌افزار SPSS 16 صورت گرفت.
یافته‌ها: میانگین هزینه‌های توان خواهان در روش مراقبت در منزل کمتر از روش مراقبت در مراکز درمانی بود (0/05 > p). میانگین هزینه­ های توان­خواهان با نوع فلج مغزی رابطه معنی‌دار داشت (0/05 > p). سرانه هزینه مراقبت از کودکان مبتلا به فلج مغزی در 2 روش مراقبت در مراکز درمانی و مراقبت در منزل به ترتیب ۲۷۹۸۰ هزار ریال و ۱۹۷۸۶ هزار ریال بود. کل هزینه نیز در روش مراقبت در منزل ۵۵۴۰۲۰ هزار ریال و در روش مراقبت در مراکز درمانی ۷۸۳۴۲۶ هزار ریال بود (0/05  p).
نتیجه‌گیری: هزینه‌های مراقبت از کودکان مبتلا به فلج مغزی، در روش مراقبت در منزل کمتر از روش مراقبت در مراکز درمانی است.  بنابراین پیشنهاد میشود راهبرد مراقبت در منزل به عنوان راهبرد مناسب و مقرون به صرفه‌تر برای کودکان مبتلا به فلج مغزی در نظر گرفته شود.

دریافت: 1395/4/20 | انتشار: 1395/9/30