دوره 4، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 56-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bastani P, Hashemi N, Bahrami M A. Correlation of Patients' Health Literacy and Physician-Patient Interaction: A Case Study in Shahid Faghihi Hospital, Shiraz, 2019. Manage Strat Health Syst 2019; 4 (1) :47-56
باستانی پیوند، هاشمی نیره، بهرامی محمدامین. ارتباط سطح سواد سلامت بیماران و تعامل پزشک- بیمار: مطالعه موردی در بیمارستان شهید فقیهی شیراز، 1397. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1398; 4 (1) :47-56

دانشیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1922 مشاهده)
زمینه و هدف: سواد سلامت را به صورت مهارت‌های شناختی و اجتماعی تعیین کننده انگیزه و قابلیت افراد برای جستجو، درک و به کارگیری اطلاعاتی که منجر به حفظ و ارتقاء سلامت آن‌ها می‌شوند، تعریف شده است. هدف پژوهش حاضر، اندازه گیری سطح سواد سلامت بیماران و آزمون رابطه آن با ارتباط پزشک- بیمار بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر، پژوهشی تحلیلی از نوع همبستگی است که به صورت مقطعی در سال 1397 در بیمارستان شهید فقیهی شیراز انجام شد. تعداد 200 بیمار بستری در بخش‌های مختلف در این مطالعه شرکت کردند. نمونه گیری به روش طبقه‌ای- تصادفی انجام شد. داده‌های مورد نیاز با استفاده از 2 پرسشنامه معتبر سنجش سواد سلامت بزرگسالان ایران و رابطه پزشک- بیمار جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS 25 و آزمون‌های توصیفی و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: سطح سواد سلامت بیماران و اغلب ابعاد آن (به استثناء بعد ارزیابی) دارای رابطه آماری با نمره تعامل پزشک- بیمار در جمعیت مورد مطالعه بود.
نتیجه گیری: طراحی و اجرای مداخلات مناسب با هدف ارتقاء سطح سواد سلامت جمعیت عمومی و نیز بیماران از طریق بهبود ارتباط پزشک- بیمار اثرات مثبتی خواهد داشت.
دریافت: 1398/1/28 | انتشار: 1398/3/30