دوره 1، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 118-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri E, Poladi K, Faraji Khiavi F. Status of Waste Management in Selected Hospitals of Isfahan in 2014. Manage Strat Health Syst 2017; 1 (2) :111-118
امیری الهام، پولادی کیاندخت، فرجی خیاوی فرزاد. وضعیت مدیریت پسماند در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان در سال 1392. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1395; 1 (2) :111-118

دانشیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی جندی شاپور، اهواز، ایران ، Faraji-f@ajums.ac.ir

زمینه و هدف: پسماندهای بیمارستانی تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود. مدیریت پسماندهای بیمارستانی می تواند به کنترل انتقال بیماری ها کمک کند و  مزایای اقتصادی زیادی داشته باشد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی مدیریت  پسماند در  بیمارستان های شهر اصفهان در سال  ۱۳۹۲ بود.

روش پژوهش: پژوهش توصیفی حاضر، به روش مقطعی صورت گرفت. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، چک‌لیست بررسی مدیریت پسماندهای بیمارستانی بود. روایی چک‌لیست از طریق تحلیل صوری و بررسی نظرات صاحب‌نظران تائید شد و آلفای کرونباخ آن 0/80 برآورد شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم افزار Excell صورت گرفت.

یافته ها: در بیمارستان های مورد مطالعه بعد"امحاء" نامناسب و بعد "نیروی انسانی درگیر در مدیریت پسماند" تا حدودی مناسب برآورد شد. سایر ابعاد، "مناسب" برآورد شد. پسماندهای عفونی 10/89 درصد از کل پسماندهای بیمارستان های مورد پژوهش را تشکیل دادند. میانگین تولید پسماند به ازای هر تخت 3/67 کیلوگرم در طول روز بود. بیمارستان ها فاقد بخش محیط زیست بودند و فقط یکی از بیمارستان ها فاقد گروه مدیریت پسماند بود.

نتیجه‌گیری: علی رغم اینکه وضعیت مدیریت پسماند در بیمارستان های مورد مطالعه "تا حدودی مناسب" می باشد، با توجه به اهمیت موضوع، بهبود وضعیت موجود بخصوص در برخی ابعاد مدیریت پسماند ضروری می باشد.

واژه‌های کلیدی: پسماند، مدیریت پسماند، بیمارستان
دریافت: 1395/5/23 | انتشار: 1395/12/28