دوره 8، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 237-222 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.KERMAN.REC.1401.045

Tashtzar A, Beheshtifar M, Zare R, Nikpour A. Designing Organizational Evolution Model in Hospitals Affiliated with Bushehr University of Medical Sciences. Manage Strat Health Syst 2023; 8 (3) :222-237
تشت‌زر عاطفه، بهشتی‌فر ملیکه، زارع رضا، نیک پور امین. طراحی مدل تکامل‌گرایی سازمانی در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1402; 8 (3) :222-237

دانشیار، گروه مدیریت، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران ، m.beheshtifar@yahoo.com
زمینه و هدف: میل به بقا در هر سازمانی ذاتی است، در بخش خصوصی، سودهی ضامن بقا است و در بخش دولتی رضایت مردم؛ نیل به این هدف با عنایت به تغییر و تحولات روزافزون، مستلزم اتخاذ راهبردی مناسب مانند تکامل سازمانی است که ضمن بیمار محوری و کیفیت خدمات، کارمندان دولتی را برای جلب رضایت شهروندان تشویق می‌کند. هدف اصلی این پژوهش، طراحی تکامل‌گرایی سازمانی در بیمارستان­های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد مبتنی بر نظریه‌پردازی داده بنیاد به‌صورت کیفی اجرایی شده است. برای جمع‌آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات با استفاده از روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفت. نمونه‌گیری به شیوه نظری و با تکنیک هدفمند بود که بر اساس آن 14 مصاحبه با اساتید دانشگاه‌ها و مدیران و معاونین بیمارستانی دارای سابقه مدیریت در بیمارستان‌های دولتی بوشهر انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به ایجاد نظریه داده بنیاد در حوزه تکامل‌گرایی سازمانی در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر منجر شد. مدل طراحی‌شده در این پژوهش شامل 43 مقوله فرعی در قالب 6 مقوله اصلی شرایط علی، زمینه ای، مداخله‌گر، پدیده محوری، پیامدها و راهبردها را نشان می‌دهد.
نتیجه‌گیری: این پژوهش می‌تواند نقشه راه کاملی برای مدیران بیمارستانی جهت حرکت به سمت یک سازمان تکامل‌گرا با ارائه شرایط علی، زمینه‌ای، مداخله‌گر، راهبردها و پیامدهای پدیده محوری تکامل‌گرایی سازمانی باشد. همچنین این تحقیق به توسعه قلمرو شناخت این پدیده کمک خواهد کرد.

متن کامل [PDF 977 kb]   (129 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (77 مشاهده)
دریافت: 1402/5/14 | انتشار: 1402/9/29