دوره 5، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 251-236 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili P, Rasouli M R, Fathian M. Data-Driven Approaches to Improve the Quality of Clinical Processes: A Systematic Review. Manage Strat Health Syst 2020; 5 (3) :236-251
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-320-fa.html
خلیلی پریوش، رسولی محمدرضا، فتحیان محمد. بررسی رویکردهای داده‌مبنا برای ارتقاء کیفیت فرآیندهای بالینی: یک مطالعه مروری نظام‌مند. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1399; 5 (3) :236-251

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-320-fa.html


استادیار، گروه مهندسی سیستم، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران ، rasouli@iust.ac.ir
متن کامل [PDF 922 kb]   (646 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (1292 مشاهده)
متن کامل:   (1109 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: با ظهور پرونده‌های الکترونیکی سلامت و توسعه فناوری‌های مرتبط، گرایش جدی به سمت رویکردهای داده‌مبنایی که با بهره‌گیری از روش‌هایی نظیر یادگیری ماشین، داده‌کاوی و فرآیندکاوی به بهبود رویه‌های بالینی می‌پردازند، شکل گرفته‌ است. از این رو هدف از این مطالعه ابتدا شناسایی رویکردهای مذکور و سپس ارائه دسته‌بندی جامعی از آن‌هاست.
روش پژوهش: جهت کشف دانش مرتبط با سؤال پژوهش از روش مرور نظام‌مند استفاده گردید. جستجوی مطالعات مرتبط در پایگاه اسنادی web of science به عنوان یک پایگاه جامع و معتبر انجام شد که 1536 انتشار علمی سال‌های 19- 2000  را دربرداشت. با غربالگری نتایج مذکور بر اساس تناسب عنوان با معیارهای ورودی و خروجی، 184 مقاله منتج گردید. در غربالگری نهایی با بررسی چکیده و متن کامل این مقالات و همچنین به‌وسیله ارزیابی آن‌ها مبتنی بر ارتباط با زمینه مورد مطالعه و نیز کیفیت شواهد ارائه شده، 84 مطالعه باقی ماند. در نهایت سنتز نهایی بر روی شواهد استخراج شده از این مقالات انجام گرفت.
یافته‌ها: با بررسی شواهد شناسایی شده، 4 دسته کلی "رویکردهای مبتنی بر رویداد"، "هوشمندسازی فرآیند"، "سیستم­های دانش بالینی" و "کنترل و پایش داده‌مبنا" به عنوان رویکردهای داده‌مبنایی که برای مدیریت کیفیت فرآیندهای بالینی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند شناسایی گردید.
نتیجه گیری: نتایج مرور نظام‌مند نشان داد رویکرد مبتنی بر رویداد بیشترین کاربرد را در بین مقالات مختلف داشته است. همچنین رویکرد هوشمندسازی فرآیند از باقی رویکردها جدیدتر بود و از این رو می‌تواند زمینه مناسبی برای پژوهش‌های آتی باشد. نتایج حاصل از این مطالعه می‌تواند در تکمیل دستورالعملهای مرکز حاکمیت بالینی به‌کار گرفته شود.

 
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/4/25 | انتشار: 1399/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb