زمینه و هدف: عملکرد خانواده اشاره به ویژگی های سیستمی آن داشته و شامل توانایی خانواده برای حفاظت از اصول حاکم بر این نهاد به منظور حفظ کلیت نظام خانواده می باشد. هدف این پژوهش، مقایسه عملکرد خانواده های دارای فرزندان کم توان ذهنی با خانواده های دارای فرزندان سالم بود.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، یک پژوهش مورد- شاهدی است که در سال 1394 در شهر اهواز انجام شده است. نمونه پژوهش شامل 86 خانواده دارای فرزند کم توان ذهنی (گروه مورد) و 86 خانواده دارای فرزند سالم (گروه شاهد) شهر بود. داده ها با استفاده از ابزار ارزشیابی خانواده جمع آوری گردید و با آزمون t و من ویتنی با استفاده از نرم افزار 21 SPSS تحلیل شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری بین 2 گروه مورد و شاهد در ابعاد عملکرد خانواده و همچنین در کارکرد کلی آن مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: هرچند در این مطالعه، تفاوت معنادار در عملکرد خانواده های دارای فرزند کم توان ذهنی با خانواده های دارای فرزند سالم تأیید نشد اما با توجه به عملکرد ضعیف تر این خانواده ها در غالب ابعاد ابزار ارزشیابی خانواده، تدوین مکانیسم های حمایتی می تواند مفید باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |