جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای جهانبخش

مریم جهانبخش، احمدرضا رئیسی، الهام جواهری کیان،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: برای داشتن یک سیستم اطلاعات بهینه در بیمارستان، باید شاخص‌های عملکردی مورد نیاز برای ارزیابی آن را شناخت. زیرا تعریف شاخص‌های عملکردی مناسب، یکی از اصول مهم در بهینه کاوی است. این مطالعه با هدف شناسایی شاخص‌های بهینه کاوی عملکرد سیستم اطلاعات بیمارستان انجام ‌شده است.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه‌ای کیفی از نوع تحلیل محتوا می باشد که در سال ۱۳۹۶-۱۳۹۵ انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کارشناسان واحد فن‌آوری اطلاعات بیمارستان و فرابری داده‌ها در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی استان تهران (۱۱۰ نفر ) بود. پژوهش حاضر در ۳ مرحله از طریق مصاحبه و بحث گروهی متمرکز انجام گردید. در مرحله اول مرور متون به‌منظور گردآوری شاخص‌های بهینه کاوی سیستم اطلاعات بیمارستان صورت پذیرفت. سپس در مرحله دوم با استفاده از نمونه‌ گیری گلوله برفی، به‌صورت هدفمند افراد خبره انتخاب شده و از طریق مصاحبه با آن‌ها شاخص‌های عملکردی شناسایی شد. روش تحلیل داده‌ها در قسمت مصاحبه به‌صورت تحلیل کیفی محتوایی صورت گرفت. نتایج مرحله سوم حاکی از تأیید محورها و زیر محورهای شناسایی شده در مرحله اول و دسته‌بندی شاخص‌ها بود.
یافته‌ها: شاخص‌های شناسایی شده برای بهینه‌کاوی و سنجش عملکرد سیستم اطلاعات بیمارستان به ۹ محور اصلی و ۱۲۱ زیر محور در ۳ گروه کلیدی ساختار، فرایند و نتایج دسته بندی شدند.
نتیجه‌ گیری: می‌توان از نتایج این تحقیق به‌عنوان پایه و اساسی برای بهبود کیفیت در فرایند ارزیابی سیستم‌های اطلاعات بیمارستان استفاده نمود و با برنامه‌ریزی برای بهبود شاخص‌ها، انتظار ارتقاء کیفیت و بهره‌وری در سیستم را داشت.

 
منیره صادقی جبلی، مریم جهانبخش، صدیقه ترکی، فاطمه پیکانی قارنه، فاطمه صفری محمدی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: بیمارستان به‌عنوان یکی از سازمان­ های مهم جهت ارتقای سلامت؛ نیازمند نیروی انسانی کارآمد و بهره­ ور می‌باشد. در میان کارکنان بیمارستان، کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت وظیفه ذخیره، پردازش و عرضه اطلاعاتی را بر عهده دارند که در ارتقای کیفی خدمات بهداشتی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی کاری و بهره‌وری کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت انجام گرفت. 
روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶ بر روی تمامی کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت بیمارستان‌های آموزشی شهر اصفهان (۱۶۵ نفر) انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون و پرسشنامه بهره‌وری نیروی انسانی گلد اسمیت گردآوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی نظیر ضریب همبستگی پیرسون، t مستقل، ضریب همبستگی اسپیرمن، آنالیز واریانس و آنالیز رگرسیون خطی و به‌وسیله نرم افزار ۱۸  SPSSانجام گرفت.
یافته‌ها: میانگین نمره کیفیت زندگی کاری و بهره­ وری به‌ترتیب ۰/۵۱ ± ۲/۶۵ و ۰/۴۲ ± ۲/۶۴ بود که طبق آزمون t تک نمونه‌ای با حد متوسط اختلاف معنی‌داری نشان دارد (۰/۰۵ > p). بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، رابطه مستقیم و معنی‌داری بین کیفیت زندگی کاری و بهره­ وری کارکنان وجود داشت (۰/۷۳ = r و ۰/۰۵ > p). همچنین آزمون t مستقل نشان داد که میانگین نمره بهره‌وری در مردان به طور معنی‌داری بیشتر از زنان بود (۰/۰۵ > p).
نتیجه گیری: با توجه به رابطه مستقیم و معنی دار کیفیت زندگی کاری و بهره وری در کارکنان بخش مدیریت اطلاعات سلامت و پایین بودن این دو مؤلفه در این مطالعه، مسئولین ذی‌ربط می‌توانند با اتخاذ راهکارهای مناسب از جمله طراحی فیزیکی فضای کاری به شکل ایمن و ایجاد نظام پرداخت منصفانه مطابق با سختی و شرایط کاری کارکنان این بخش، ارتقای کیفیت زندگی کاری و به‌ دنبال آن بهبود کیفیت ارائه خدمات و بهره‌وری کارکنان را فراهم سازند.
محمد حاجی اصل، جهانبخش رحیمی باغملک،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

 
زمینه و هدف: میزان پذیرش سیستم‌های پرونده الکترونیکی سلامت به طور قابل توجهی افزایش یافته است، با توسعه این فناوری در بخش پزشکی، شاهد تحول عظیمی‌در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هستیم. هدف این مطالعه بررسی تأثیر سرمایه گذاری فناوری اطلاعات سلامت بر عملکرد مالی با نقش میانجی فرآیند کسب و کار در بیمارستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.
روش پژوهش: مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- علی  با رویکرد تحلیلی بود. بر اساس جدول مورگان نمونه آماری به تعداد ۳۴۱ نفر برآورد شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه استاندارد با ۳۱ سؤال بود که روایی صوری، روایی همگرا و واگرا، پایایی آلفای کرونباخ و پایایی مرکب آن مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار‌های Smart PLS و SPSS ۲۰ استفاده شد.
یافته‌ها: ۹ فرضیه پژوهش از طریق آزمون مسیر و مدل معادلات ساختاری تایید شدند. یافته‌ها نشان داد سرمایه گذاری فناوری اطلاعات سلامت با مقدار معنی‌داری (۳/۶۴۷) و ضریب مسیر (۰/۲۳۷) بر عملکرد مالی تأثیر معنی داری داشت و فرآیند کسب و کار با اثر کل (۰/۴۷۷) در مسیر بین این ۲ متغیر نقش میانجی را ایفا می‌کرد. مدل پژوهش نیز از برازش مناسب برخوردار بود.
نتیجه گیری: فناوری اطلاعات سلامت باعث ایمنی و کارایی اطلاعات، بهبود سلامت عمومی، اطمینان از حفظ حریم خصوصی بیمار و همچنین با کاهش در هزینه‌ها باعث افزایش بازده دارایی‌ها خواهد شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb