جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای نصیری

معصومه ارزمانی، شهرام صدقی، امیر اشکان نصیری پور،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: استانداردهای بیمارستان سبز، تلاشی سازمان یافته و هماهنگ در جهت وارد کردن برنامه‌های حفاظت از محیط زیست در داخل یک سازمان می باشد. هدف این مطالعه، تعیین وضعیت استانداردهای بیمارستان سبز در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر مطالعه‌ای تحلیلی است که وضعیت استانداردهای بیمارستان سبز را در ۷ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال ۱۳۹۵ ارزیابی کرده است. داده‌ها به وسیله ۱۳ چک­لیست که به بررسی ۸ متغیر بیمارستان سبز پرداخته است، جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۶ و آمار توصیفی (توزیع و درصد فراوانی و میانگین) و آمار تحلیلی (آزمون‌های t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و کولموگروف- اسمیرنوف) انجام گرفت.
یافته‌ها: میزان رعایت استانداردهای بیمارستان سبز، ۶۷/۴۱ درصد به دست آمد که بیشترین امتیاز مربوط به بیمارستان ب (۷۴/۰۸ درصد) و کمترین امتیاز مربوط به بیمارستان ث (۵۳/۲۷ درصد) بود. متغیر مدیریت مصرف آب با ۵۲/۱۲ درصد به عنوان اولویت اول برای بهبود به دست آمد. بین شاخص پسماند و مساحت بیمارستان، ارتباط معناداری وجود داشت و بین متغیر خرید در بین بیمارستان‌های آموزشی و  غیر آموزشی نیز  تفاوت معنادار به‌دست آمد.
نتیجه گیری: اجرای استانداردهای بیمارستان سبز، نیاز به یک برنامه ریزی جامع در خصوص ۸ متغیر مورد مطالعه و شفاف سازی دستورالعمل‌ها و قوانین مربوطه، آموزش پرسنل و در نهایت مستند سازی اقدامات صورت گرفته دارد. در این راستا پیشنهاد می شود بیمارستان­ها برای ارزیابی داخلی خود از چک لیست­های انجمن مدیریت سبز ایران و راهکارهای پیشنهادی استفاده نمایند.
محمد امین بهرامی، خدیجه نصیریانی، آرزو دهقانی، محمد زارع زاده، پریسا کیانی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: اینترنت و رسانه‌های اجتماعی ابزار جدیدی برای جستجوی اطلاعات سلامت هستند. اطلاعات نادرست سلامت به صورت ادعاهای مرتبط به سلامت که به دلیل فقدان منابع علمی قابل اعتماد، دروغین شمرده می‌شوند تعریف شده است. اینگونه اطلاعات به صورت عمدی یا غیرعمدی تولید و منتشر شده و می توانند اثرات منفی بر سلامت جمعیت تحمیل کنند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی راهکار‌های مواجهه با اطلاعات نادرست آنلاین سلامت از دیدگاه متخصصین سلامت شهر یزد بود.
روش پژوهش: این مطالعه کیفی با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا انجام شد. ۸ مصاحبه عمیق با متخصصین سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال ۹۸-۱۳۹۷ انجام شد. مصاحبه شوندگان با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی شناسایی شدند. داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها با استفاده از نرم افزار Max QDA ۱۰ و به شیوه تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از تجزیه و تحلیل کدهای استخراج شده، یک تم اصلی تحت عنوان راهبرد‌های مواجهه با عوارض اطلاعات نادرست و ۱۴ زیر تم شامل آموزش کارکنان بهداشتی در تمامی سطوح، تأثیر آموزش حضوری بر مردم، آگاه سازی جامعه نسبت به عدم امکان اعتماد به تمامی اطلاعات فضای مجازی، پخش تبلیغات آموزشی، قرار دادن فیلتری جهت جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست، راستی آزمایی اطلاعات، ارزش دهی به کتاب خوانی و حمایت از آن، افزایش آگاهی مردم در زمینه اطلاعات نادرست، پاسخگویی دقیق توسط افراد متخصص، یادگیری نحوه تفکر، در نظر گرفتن چندین آیتم در خصوص تصمیم گیری، تشکیل سازمان‌های مسئول آموزش مردم در زمینه فضای مجازی، ایجاد فرهنگ سازی و ضعف در این خصوص، ایجاد تفکر نقادانه و فرهنگ استفاده از آن در جامعه) به دست آمد.
نتیجه‌گیری: تحلیل نهایی نتایج بیانگر این بود که از دیدگاه مصاحبه شوندگان مهمترین راهکار برای مواجهه با اطلاعات نادرست موجود در فضای مجازی، افزایش آگاهی عموم مردم در مورد آن‌ها می‌باشد که با کاهش اعتماد به درستی تمامی اطلاعات منتشر شده و راستی آزمایی چندباره آن‌ها می‌توان تا حد زیادی از پیامدهای آسیب زای‌ آن‌ کاست.

حامد عسگری، نادر خالصی، امیراشکان نصیری پور، رضا زیاری،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: تقاضای القایی به مفهوم فروش خدمت غیرضروری به بیماران یا مراجعین با اهداف مختلف در حوزه سلامت تعریف ‌شده است. هدف از این مطالعه شناسایی و ارائه یک چهارچوب جامع از عوامل مؤثر بر تقاضای القایی در نظام سلامت ایران از دیدگاه متخصصان، کارشناسان، ارایه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات است.
روش پژوهش: این مطالعه از نوع تحلیل اسناد در مقطع زمانی ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ بود. در ابتدا به روش مروری نقلی و جستجو در پایگاه‌های استنادی معتبر ایران و جهان، فهرستی از مقالات به دست آمد. سپس با پالایش آن‌ها ۱۴ مقاله از پایگاه‌های داده ایرانی و ۱۰۱ مقاله از پایگاه‌های استنادی جهانی بررسی و با توجه به هدف پژوهش ۲۰ مقاله مرتبط انتخاب و با مطالعه دقیق آن‌ها به روش تحلیل اسناد، فهرستی از عوامل اصلی و فرعی و مؤلفه‌های تقاضای القایی شناسایی شد. در مرحله بعد این فهرست با کمک گروه صاحب‌نظران و کارشناسان خبره، تعدیل و فهرست نهایی به دست آمد.
یافته‌ها: نتایج نهایی حاصل از تحلیل اولیه و نظرات متخصصان و کارشناسان زبده در رابطه با عوامل مؤثر بر تقاضای القایی، در قالب ۵ مقوله اصلی زیربنایی، اجتماعی، ساختاری سازمانی، اقتصادی، ذی‌نفعان و ۱۸ مقوله فرعی و ۸۲ عامل شناسایی و ارائه شد.
نتیجه‌گیری: جمع‌بندی یافته‌های این پژوهش نشان‌دهنده آن است که به دلیل گستردگی و تعدد عوامل و ماهیت پیچیده پدیده تقاضای القایی در نظام سلامت تنها با شناسایی عوامل مرتبط می‌توان اثرات ناخواسته آن را مهار کرد.
عیسی فتحی، امیراشکان نصیری پور، نادر خالصی، رضا زیاری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: اداره بهینه بخش خدمات غذایی در بیمارستان‌ها، نقش بسزایی در عملکرد بیمارستان‌ها، تسریع در بهبودی و افزایش سطح رضایتمندی بیماران از بیمارستان‌ها ایفا می‌نماید. هدف از مطالعه حاضر طراحی الگویی برای مدیریت بخش خدمات غذایی در بیمارستان‌های ایران است.
روش پژوهش: این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی به روش مدل یابی معادلات ساختاری است. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و از میان افراد شرکت‌کننده در همایش مدیریت بیمارستانی شامل ۲۵۰ نفر از مدیران بیمارستان‌ها، کارشناسان تغذیه، کارشناسان بهداشت محیط و غیره در شهریور ۱۳۹۷ در تهران بود. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی پرسشنامه از طریق روایی سازه و پایایی (همسانی درونی) از طریق آلفای کرونباخ انجام شد. برای تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها و بررسی روابط بین متغیرها و ارائه مدل ساختاری از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی و همچنین نرم‌افزارهای SPSS ۲۱ و AMOS ۲۲ استفاده گردید.
یافته‌ها: بر اساس مدل به‌دست‌آمده ۵ عامل اصلی و مؤثر بر مدیریت بخش خدمات غذایی شناخته شدند که شامل عوامل بهداشتی و ایمنی، رضایتمندی بیماران، ضایعات غذایی، نظارت و کنترل و نهایتاً سازوکار بودند. در این میان عوامل بهداشتی و سازوکار به ترتیب با ضرایب ۰/۸۷۴ و ۰/۶۱۲ بیشترین و کمترین تأثیر را در اداره بخش خدمات غذایی در بیمارستان‌های ایران داشتند.
نتیجه‌گیری: بر اساس الگوی به دست آمده عوامل مختلفی در مدیریت بخش غذایی مؤثر هستند که لازم است این عوامل در برنامه‌ریزی‌های بیمارستانی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. طبق یافته‌ها می‌توان گفت ابعاد مرتبط با بهداشت و ایمنی غذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پریسا یوشاری، الهه قربانی، الهه نصیری، رحیم خدایاری زرنق،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: کووید-۱۹ علاوه بر اینکه مسئول مرگ­ومیر و ابتلای میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا بود، زمینه­ساز ایجاد طیفی از چالش­های مختلف اجتماعی، اقتصادی، محیطی و سلامت روان نیز شد. این مطالعه باهدف بررسی ابعاد، چالش­ها و تأثیرات مختلف این پاندمی در حوزه­های پیش­گفت انجام شد.
روش پژوهش: پژوهش حاضر با روش مرور حیطه‌ای در سال ۱۴۰۱ انجام شد. تمامی مقالات منتشرشده در زمینه‌ی ابعاد پیش‌گفت و از ابتدای ۲۰۲۰ تا پایان ماه آوریل سال ۲۰۲۲ مورد جستجو قرار گرفت. جستجوها در پایگاه‌های اطلاعاتی داده­ای انگلیسی‌زبان شامل Medline از طریق درگاه PubMed، Scopus، Web of Sciences و همچنین جستجوی دستی در پایگاه‌های فارسی‌زبان SID و Magiran، صورت گرفته و پس از بررسی متون خاکستری و دستی درنهایت ۸۴ مقاله نهایی انتخاب شد. داده­ها با استفاده از روش تحلیل محتوایی و با استفاده از «چارچوب تعیین‌کننده‌های ساختاری و حد واسط عوامل تعیین‌کننده سلامت» سازمان بهداشت جهانی تحلیل و طبقه‌بندی گردید.
یافته­ها: مواردی مانند کاهش تولید ناخالص ملی، عدم تعادل عرضه و تقاضا، نیاز فوری بر تقویت نظام­های حمایتی اجتماعی، افزایش نابرابری، کاهش حقوق اجتماعی زنان و کودکان و کاهش دسترسی به خدمات سلامت در زمره‌ی عوامل ساختاری و مواردی مانند خسارت­های گردشگری، کاهش رفاه ذهنی، افزایش تحریک‌پذیری، عصبانیت و تنش، ترس از کووید-۱۹ در سالمندان و قرارگرفتن در معرض طیف مشکلات روانی در زمره‌ی عوامل تعیین‌کننده حد واسط قرار گرفتند که منجر به تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم در عدالت، سلامت و بهزیستی جوامع شده­اند.
نتیجه‌­گیری: پاندمی کووید-۱۹ و اقدامات متعاقب دولت­ها مانند قرنطینه­های سراسری و ایجاد محدودیت­های متعدد، منجر به وجود آمدن طیف وسیعی از اثرات اجتماعی، اقتصادی و محیطی بر جوامع شده است. کشورها نیازمند اقدامات مؤثر و گسترده در قالب این عوامل تعیین‌کننده برای رهایی از آثار منفی شیوع این بیماری بر سلامت و بهزیستی مردم خود در بلند‌مدت هستند.
 
موسی‌الرضا محقق نژاد، امیر اشکان نصیری پور، روح اله زابلی، حسین دامغانیان،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: زنجیره تأمین خدمات بیمارستانی یکی از حوزه‌های جدید و بسیار پر چالش می‌باشد و نیاز است که مسئولین مربوطه دارای توانایی لازم باشند. چراکه مسلماً موفقیت در این زمینه٬ به خصوصیات مدیران و چگونگی اعمال مدیریت و سبک رهبری آنان بستگی دارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی الزامات مدیریت و رهبری در زنجیره تأمین خدمات بیمارستانی انجام گرفت.
روش پژوهش: پژوهش حاضر یک مطالعه ترکیبی دومرحله‌ای بوده‌است که طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ انجام شده‌است. در مرحله اول طی یک مطالعه کیفی، به‌صورت هدفمند با ۱۵ نفر از خبرگان در پست‌های مختلف مدیریتی مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته انجام شد. داده‌های این مرحله با استفاده از روش آنالیز چارچوب مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. سپس در مرحله بعد، موضوعات اولیه تعیین و به‌صورت پرسشنامه در اختیار ۸ نفر از خبرگان قرار گرفت. پس از دریافت پاسخ‌ها، میزان توافق آنان در موضوعات مختلف تحلیل گردید. برای ارزیابی توافق درباره موضوعات مختلف، روش دلفی، ضریب توافق کندال و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۱ مورداستفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: مشارکت‌کنندگان موضوعات اصلی مثل تحول‌گرایی، توانایی برنامه‌ریزی، مدیریت بحران و خلاقیت را بیشتر موردنیاز می‌دانستند. همچنین در زیر موضوعاتی مثل تأثیرگذاری مدیران با میانگین (۰/۵۱± ۴/۶۲)، دوری از روزمرگی با میانگین (۰/۵۳± ۴/۵۰) و توجه به حوادث مختلف در زنجیره تأمین خدمات بیمارستانی با میانگین (۰/۵۳± ۴/۵۰) بیشترین میزان توافق وجود داشت. با توجه به اینکه ضریب هماهنگی کندال (w) در مرحله اول ۰/۵۳ و در مرحله دوم ۰/۷۲و از نظر آماری نیز معنی‌دار بوده، نشان دهنده‌ی وجود اتفاق نظر قوی بین اعضای خبرگان می‌باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، ضرورت دارد توجه جدی به تغییر سبک مدیریت اتفاق افتاده و در زنجیره تامین خدمات بیمارستانی نگاه خاصی به احتمال بروز یا تاثیرحوادث ناگهانی نیز وجود داشته باشد. همچنین اقدامات روزمره و بدون بازده حذف شده و از خلاقیت مدیران و کارکنان در بهبود این زنجیره استفاده گردد. رهبران تحول گرا با تشکیل تیمهای تخصصی و استفاده از توانمدیهای کارکنان سعی کنند با استفادهی صحیح از منابع مالی و زیر ساختهای مناسب از جمله فناوری اطلاعات، زنجیره تامین خدمات بیمارستانی را مدیریت نمایند.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb