جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بخش دولتی

حسین ابراهیمی پور ، الهه پوراحمدی ، رضا وفایی‌نژاد، شاپور بدیعی اول ، زهرا کیوانلو ، اکبر جوان بی پروا ،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﭘﻴﺶ ﺑﻴﻤﺎرﺳﺘﺎﻧﻲ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﻲ در ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﺑﻴﻤﺎران نیازمند به خدمات اورژانسی و همچنین نقش حیاتی در حفظ زندگی انسان‌ها دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی هزینه تمام شده مأموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی دولتی بر اساس مدل هزینه یابی بر مبنای فعالیت و مقایسه آن با هزینه مأموریت‌های اورژانس پیش بیمارستانی خصوصی شهر مشهد در سال ۱۳۹۵ انجام شده است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی و توصیفی- مقطعی بود. داده‌ها به صورت تمام شماری و با استفاده از فرم طراحی شده توسط محقق، به روش میدانی گردآوری شد. ۴ گروه عمده هزینه جهت برآورد مخارج کل شناسایی گردید: ۱- حقوق پرسنل ۲- هزینه‌های جاری ۳- لوازم مصرفی پزشکی ۴- استهلاک. هزینه‌های ارائه خدمات پیش بیمارستانی به روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت محاسبه شد. در نهایت هزینه اورژانس پیش ‌بیمارستانی در ۲ بخش دولتی و خصوصی مورد مقایسه قرار گرفت. جهت بررسی عوامل مؤثر بر هزینه به ازای مأموریت از رگرسیون چند متغیره و آزمون‌های  تشخیصی  Breusch-Pagan،Ramsey RESET، Swilk و Linktest  با استفاده از نرم افزار ۱۱,۰ Stata  استفاده گردید.
یافته‌ها: میانگین هزینه تمام شده هر مأموریت در ۵۸ پایگاه اورژانس دولتی شهر مشهد در سال ۱۳۹۵ برابر با ۲۱۷۷۸۶ ± ۲۱۱۴۳۳۷ ریال بوده است که از این هزینه ۷۸/۵۱ درصد (۱۵۷۸۴۴۵± ۱۶۶۰۱۲۹) ریال مربوط به حقوق کارکنان، ۱۹/۲۴ درصد (۳۷۵۰۸۳ ± ۴۰۶۸۴۲) ریال مربوط به هزینه‌های جاری هر پایگاه، ۲/۰۲ درصد (۴۲۸۲۲ ± ۴۲۷۶۱) ریال مربوط به لوازم مصرفی پزشکی و ۰/۲۳ درصد (۴۴۷۶ ± ۴۷۹۶) ریال مربوط به استهلاک در هر مأموریت اورژانس پیش بیمارستانی بوده است. مبلغ قرارداد با اورژانس پیش بیمارستانی خصوصی برای سال ۱۳۹۵ برای هر مأموریت مبلغ ۱۱۰۴ هزار ریال بوده است که این میزان تقریباً نصف هزینه پیش بیمارستانی دولتی می‌باشد. نتایج تخمین مدل رگرسیون نیز نشان داد، در بین متغیرهای وارد شده در مدل، متغیر هزینه سوخت به‌عنوان متغیری تأثیرگذار بر میزان هزینه هر مأموریت شناسایی گردید (۰/۰۰۰۱ = p). 
نتیجه گیری: بخش خصوصی، خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را با قیمت کمتری ارائه می‌نماید. با برون سپاری خدمات، همچنین انجام  بررسی‌های لازم جهت اندازه گیری صرفه اقتصادی ایجاد پایگاه در یک منطقه و برنامه ریزی‌های لازم جهت کاهش هزینه‌ها در هر پایگاه می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد.

نسرین شعربافچی زاده، محمدرضا رضایتمند، غزال اعتمادی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف: مشارکت دولتی و خصوصی در سال‌های اخیر برای اصلاحات ساختاری بخش سلامت در بسیاری از کشور‌ها به کار گرفته شده است. مطالعه حاضر در خصوص بررسی تاثیر انواع مدل‌های مشارکتی بخش دولتی و خصوصی در بیمارستان‌ها به منظور بالا بردن آگاهی سیاست‌گذاران، مدیران و مسئولان حوزه سلامت در راستای اخذ تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های صحیح انجام شده است.
منابع اطلاعات و روش‌های انتخابی برای مطالعه: مطالعه حاضر یک بررسی مروری می‌باشد که با جستجو در پایگاه‌های داده‌ای انگلیسی مانند PubMed, Scopus, ProQuest  و پایگاه‌های داده فارسی مانند  Scientific Information Database ، Irandoc Magiran , و موتور جستجوی Google Scholar با استفاده از کلید واژه‌های Public Private Partnership, PPP, Public hospital, Public Private partnership in hospital, Partnership Model,health care, healthcare organization و معادل فارسی آن‌ها در باره زمانی ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ در سال ۱۳۹۷ انجام شد. ۹۵۴ مقاله به دست آمده به صورت مرحله به مرحله مطالعه و پالایش شدند.
یافته‌ها: در نهایت ۲۱ مقاله مرتبط با اهداف وارد مطالعه شدند و پس از بررسی مقالات انتخاب شده، مشارکت دولتی و خصوصی در بیمارستان‌ها در ۹ مدل "قرارداد خرید خدمت، قراداد برون سپاری، قراردادهای مدیریت، (طراحی، ساخت، امور مالی، اجرا)، (ساخت، مالکیت، اجرا)، (ساخت، مالکیت، اجرا واگذاری)، (خرید، مالکیت، عقب نشینی)، مدل Alzira و خصوصی سازی کامل"  طبقه بندی می‌شود. مشارکت دولتی و خصوصی از این طریق می‌تواند بر عملکرد بیمارستان‌ها مؤثر باشد.
نتیجه گیری: به طور کلی مشارکت بخش دولتی و خصوصی در صورت فراهم بودن بسترهای لازم می‌تواند راهکار مناسبی برای بخش بیمارستانی و بهبود عملکرد بیمارستان‌ها باشد. با این حال این مدل‌ها قابل تعمیم به همه بخش‌های نظام سلامت به صورت یکسان نمی‌باشند و در اجرا با چالش های متعددی رو به رو می‌باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb