جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای گردشگری درمانی

حمیدرضا فلاح تفتی، احمد استقلال، سید علی المدرسی، زهره بهشتی پور، سید مجید میرحسینی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
زمینه و هدف: گردشگری درمانی در شهر یزد به‌عنوان یکی از قطب‌های درمان کشور رونق فراوانی یافته و می‌توان گفت این صنعت به یکی از محور‌های توسعه‌ای شهر یزد مبدل شده است. هدف این پژوهش شناسایی مهم‌ترین عوامل مؤثر برجذب گردشگران درمانی غیر‌بومی به شهر تاریخی یزد بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کیفی بود که در پاییز سال ۱۴۰۱ انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از روش مطالعات کتابخانه‌ای و دلفی استفاده گردید. نمونه آماری این مطالعه شامل ۴۱ خبـره در حوزه‌های درمان، گردشگری و برنامه‌ریزی شهری بودند که این خبرگان بر اساس تخصصهای مرتبط به شیوه گلولهبرفی انتخاب شدند. در مطالعه مبانی نظری تحقیق، ۴۱ عامل مؤثر در جذب گردشگران درمانی از متون پژوهش‌های مرتبط احصاء گردید و در طی مطالعه، دسته‌بندی و ویرایش، تعداد ۲۳ شاخص به‌صورت پرسشنامه‌ای در طیف ۵ گزینه‌ای لیکرت در اختیار خبرگان قرار گرفت و در پایان پرسشنامه یک سؤال باز مطرح گردید. بعد از تجزیه‌وتحلیل پاسخ‌ها، نتایج ثبت و پرسشنامه جدید برای مرحله بعد تشکیل گردید که این کار ۳ بار تکرار شد. با توجه به نتایج آزمون - اسمیرنوف در سطح معنی‌داری ۰/۰۵، همبستگی بین عوامل با استفاده از آزمون ناپارامتریک همبستگی دبلیوی کندال و با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۸  بررسی و برای دستیابی به اهداف تحقیق از تکنیک دلفی استفاده گردید.
یافتهها: در جریان تجزیه‌وتحلیل دادهها شاخصهای با اختلاف میانگین کمتر از ۰/۱ تائید نهایی شد، شاخصهای با میانگین کمتر از ۴ حذف و سایر شاخص‌ها به مرحله بعد منتقل شد. پس از انجام ۳ مرحله آزمون، تعداد ۱۲ عامل به‌عنوان مهم‌ترین عوامل مؤثر بر گردشگری درمانی شهر یزد مشخص گردید که این عوامل در ۵ دسته‌ی خصوصیات کادر درمان، ویژگی‌های بیمارستان، عوامل اقتصادی، اطلاع‌رسانی و ارتباطات و سایر عوامل مرتبط قرار گرفتند. با توجه به ضرایب همبستگی دبلیوی کندال به‌دست‌آمده در طی ۳ مرحله دلفی، همگرایی و تطابق نظرات خبرگان مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه شاخص‌های زیر‌ساختی، مهارت پرسنل و عوامل اقتصادی از مهم‌ترین شاخص‌های جذب گردشگران درمانی به شهر تاریخی یزد می‌باشد؛ بنابراین پیشنهاد می‌گردد به‌منظور توسعه گردشگری درمانی در شهر یزد این موارد به‌صورت خاص موردتوجه قرار‌گرفته در ساماندهی وضعیت موجود مراکز درمانی به‌کارگیری شوند و سرمایه‌گذاری بر توسعه زیرساخت‌های درمانی متمرکز گردد.

 نویسنده مسئول: احمد استقلال
پروفایل ارکید
می توانید سوابق علمی نویسنده را در گوگل اسکالر و پابمد مشاهده کنید.
حمید رضا فلاح تفتی، احمد استقلال، سید علی المدرسی، زهره بهشتی پور، سید مجید میرحسینی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: گردشگری درمانی یکی از نوین‌ترین رسته‌های گردشگری است و پیش‌بینی تقاضای گردشگران درمانی برای یک جامعه یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای صنعت گردشگری برای تأمین زیرساخت‌های موردنیاز می‌باشد تا بتوان بیشترین بهره‌برداری را برای آینده این صنعت درآمد ساز داشته باشیم؛ ازاین‌رو در جهت شکوفایی بهتر صنعت گردشگری درمانی، هدف این پژوهش پیش‌بینی تقاضای گردشگران درمانی شهر یزد با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی می‌باشد.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع کمی می‌باشد که در تابستان و پائیز ۱۴۰۲ انجام ‌شد. برای گردآوری اطلاعات از روش مطالعات میدانی استفاده گردید. جامعه آماری این مطالعه گردشگران درمانی مراجعه‌کننده به ۴ بیمارستان دولتی شهر یزد در طی بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۱ بودند. در این مطالعه شاخص‌های درمانی بیمارستان‌های موردنظر و سایر شاخص‌های درمانی شهر یزد نظیر تعداد تخت‌های پذیرش بیماران، تعداد داروخانه، تعداد مراکز بهداشتی و غیره با توجه به فراگیری بیماری کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ تا اواخر سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفت. شاخص‌های مؤثر در این بررسی ابتدا شناسایی و با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی پیشنهادی، پیش‌بینی تعداد گردشگران درمانی برای سال آینده شهر یزد انجام‌شده است؛ برای بررسی بیشتر از روش‌های سری زمانی هم استفاده گردیده است.
یافتهها: با استفاده از بررسی‌های انجام‌شده تعداد گردشگران درمانی ورودی به شهر یزد در ماه‌های مختلف سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی گردید. همچنین برای بررسی میزان دقت پیش‌بینی‌ها در شبکه عصبی مصنوعی پیش‌بینی با مدل سری زمانی هم انجام شد. از نتایج این بررسی مشخص شد که میزان خطای داده‌های آموزش در شبکه عصبی مصنوعی و مدل سری زمانی به ترتیب ۰/۰۰۰۶۱۸ و  ۰/۰۱۱۱۱۳۱همچنین برای داده‌های تست به ترتیب  ۰/۰۱۳۳۴۶ و ۰/۰۵۳۱۹۰۲ بود که نشان‌دهنده برتری روش پیشنهادی است.
نتیجه‌گیری: با بهره‌گیری از پیش‌بینی تقاضای گردشگران درمانی می‌توان با فراهم نمودن زیرساخت‌های موردنیاز و واقعی گردشگران درمانی و همگون سازی امکانات شهری فعلی و موردنیاز، نسبت به جذب گردشگر بیشتر اقدام نمود که این موضوع منجر به افزایش درآمدهای اقتصادی حاصل و توسعه اقتصادی و اجتماعی شهر می‌گردد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb