دوره 1، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tayefi E, Ahmadi Tehrani G, Afzali F, Khanjankhani K, Entezarian Ardekani S, Sepaseh F. The Relationship Between Participative Management and Resistance to Change from the Perspective of Administrators at Educational Hospitals in Yazd, 2013. Manage Strat Health Syst 2016; 1 (1) :21-27
طایفی الهام، احمدی طهرانی غلامرضا، افضلی فاطمه، خانجانخانی خاطره، انتظاریان اردکانی سمانه، سپاسه فاطمه. ارتباط مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر از دیدگاه مدیران بیمارستان‌های آموزشی یزد. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1395; 1 (1) :21-27

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

زمینه و هدف: مدیریت مشارکتی با افزایش مشارکت و تعهد کارکنان به سازمان، می‌تواند یکی از راه‌های کاهش مقاومت در برابر تغییر باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر از دیدگاه مدیران در بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد انجام شد.
روش پژوهش: پژوهش حاضر، پژوهشی تحلیلی، مقطعی و کاربردی است که در سال 1392 با مشارکت 81 نفر از مدیران ارشد، میانی و عملیاتی شاغل در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شده است. داده‌های پژوهش توسط 2 پرسشنامه محقق ساخته‌ی مدیریت مشارکتی و مقاومت در برابر تغییر جمع‌آوری شد. روایی محتوایی و صوری ابزارهای تحقیق به تایید اساتید و متخصصان رسانده شد و پایایی آن‌ها به وسیله ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب  0/78 و 0/70 به دست آمد. داده‌های جمع‌آوری شده توسط نرم‌افزار آماری SPSS 19 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که مدیریت مشارکتی دارای رابطه معکوس معنی‌دار با مقاومت در برابر تغییر است (0/300 - =, r 05/ 0 >p ). 2 مؤلفه ی مدیریت مشارکتی شامل مشارکت در اجرا (0/325 -  =r  ,0/05 >p ) و کنترل و نظارت (0/292 -  =r  , 05/ 0 >p ) نیز با مقاومت در برابر تغییر، رابطه معکوس معنی‌دار دارند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که به‌کارگیری مدیریت مشارکتی می تواند راهکاری مناسب برای کاهش مقاومت کارکنان در برابر تغییرات باشد.

دریافت: 1395/4/16 | انتشار: 1395/9/30