دوره 3، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 183-168 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Firooznia R, Dargahi H, Jafari-Koshki T, Khaledian Z. Strategic Analysis of Maternal Health Program Evaluation System for Providing Improvement Strategies using Internal-External Environment Assessment Technique in Iran. Manage Strat Health Syst 2018; 3 (3) :168-183
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-209-fa.html
فیروزنیا رزیتا، درگاهی حسین، جعفری کوشکی توحید، خالدیان زینب. تحلیل استراتژیک سیستم ارزشیابی برنامه سلامت مادران در ایران و ارائه استراتژی‌های ارتقایی با استفاده از تکنیک ارزیابی محیط داخلی و خارجی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1397; 3 (3) :168-183

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-209-fa.html


استاد، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، تهران، ایران
چکیده:   (2769 مشاهده)
زمینه و هدف: برنامه سلامت مادران همواره نقش ارزنده‌ای در سلامت عمومی جامعه ایفا می‌کند لذا مطالعه حاضر با هدف تحلیل استراتژیک سیستم ارزشیابی برنامه سلامت مادران در ایران و ارائه استراتژی‌های ارتقایی با استفاده از تکنیک ارزیابی محیط داخلی و خارجی به‌مورد اجرا درآمد. 
روش پژوهش: مطالعه حاضر از نوع کیفی می‌باشد که با استفاده از تکنیک ارزیابی محیط داخلی و خارجی به‌انجام رسید. داده‌های مورد استفاده از طریق پرسشنامه کیفی نیمه‌ ساختار یافته و با نظرسنجی در خصوص نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها و نیز استراتژی‌های ارتقایی پیشنهادی جهت بهبود عملکرد این سیستم به‌دست آمد. صاحبنظران این مطالعه را تعداد 40 نفر از کارشناسان سلامت مادران شاغل در حوزه سلامت جمعیت و خانواده معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حداقل 10 سال سابقه کار اجرایی و مدیریتی تشکیل دادند که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. نظرات کیفی ارائه شده از سوی صاحبنظران، بر اساس محتوا طبقه بندی و گزارش گردید و برای تدوین استراتژی‌ها از ماتریس ارزیابی محیط داخلی و خارجی استفاده شد.
یافته‌ها: مطالعه حاضر منجر به انجام تحلیل استراتژیک جامعی از نقاط مثبت و منفی موجود در محیط درونی و بیرونی برنامه گردید. استراتژی‌های پیشنهادی از سوی صاحبنظران در 7 بخش اصلی با عناوین تقویت ابزارهای پایش و ارزشیابی برنامه، ارتقای فرایند پایش و ارزشیابی، اصلاح سامانه اطلاعات بالینی، ایجاد سازمان متولی ارزشیابی، تقویت انگیزش نیروی انسانی، افزایش هماهنگی درون و برون بخشی و نیز تأمین پایدار منابع مالی و فیزیکی مورد نیاز برنامه دسته‌بندی شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست آمده از مطالعه حاضر حاکی است که ضعف‌های درونی و تهدیدات بیرونی برجسته‌ای فراروی این سیستم ارزشیابی وجود دارد لیکن می‌توان با تدوین و اجرای استراتژی‌های ارتقایی بر آن‌ها فائق آمد.
واژه‌های کلیدی: سلامت مادران، ارزشیابی، استراتژی
متن کامل [PDF 937 kb]   (2333 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/7/17 | انتشار: 1397/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb