دوره 3، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 211-201 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pour Agha B, Sharif Kazemi K, Sadeghi M. Individual and Organizational Factors Influencing the Creativity and Innovation of Hospital Managers in Karaj City. Manage Strat Health Syst 2018; 3 (3) :201-211
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-211-fa.html
پورآقا بهروز، شریف کاظمی کبری، صادقی مرتضی. عوامل فردی و سازمانی مؤثر بر خلاقیت و نوآوری مدیران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شهر کرج. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1397; 3 (3) :201-211

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-211-fa.html


کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، قزوین، ایران
چکیده:   (3117 مشاهده)
زمینه و هدف: بیمارستان‌ها به‌عنوان یکی از مهمترین سازمان‌های بخش خدماتی کشور، برای بقا و پیشرفت به وجود مدیران خلاق و نوآور نیازمندند. پرورش چنین مدیرانی در محیط پر تلاطم امروزی، امری ضروری است و این امر حاصل نمی شود مگر بر اثر وجود بستری مناسب که رشد اندیشه‌ها را ممکن سازد و آن‌ها را به مرز آفرینندگی برساند. این مطالعه با هدف بررسی شناخت عوامل فردی و سازمانی مؤثر بر خلاقیت و نوآوری مدیران بیمارستان‌های شهر کرج انجام گرفت.
روش پژوهش: پژوهش حاضر مطالعه‌ای مقطعی بود که در سال 1396 در بیمارستان‌های شهر کرج انجام گرفت. حجم نمونه شامل 63 نفر از مدیران ارشد بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شهر کرج به روش سرشماری بود. داده‌ها توسط پرسشنامه استاندارد جمع آوری شد و با استفاده از آمار توصیفی، به وسیله نرم افزار SPSS 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مهمترین عامل فردی مؤثر بر خلاقیت مدیران، تحمل ابهام (شک و دودلی) در مواجهه با مسائل با میانگین امتیاز 1/73 و مهمترین عامل سازمانی مؤثر بر خلاقیت مدیران، غیر متمرکز بودن ساختار بیمارستان با میانگین امتیاز 1/76 بود. همچنین مهمترین عامل فردی مؤثر بر نوآوری مدیران، صبر و شکیبایی در اجرای ایده‌های جدید خود با میانگین امتیاز 1/24 و مهمترین عامل سازمانی مؤثر بر نوآوری مدیران، انعطاف پذیر بودن سیستم حقوق و دستمزد با میانگین امتیاز 1/54 بوده است.
نتیجه گیری: برای ارتقای خلاقیت مدیران، می بایست قدرت اختیار بیشتری برای مدیران قائل شد و آموزش تفکر خلاق داده شود و پرداخت پاداش‌ها مبتنی بر خلاقیت باشد. جهت ارتقای نوآوری نیز باید از مدیران نوآور حمایت شود و پاداش مادی و معنوی مناسب اعطا گردد.
واژه‌های کلیدی: خلاقیت، نوآوری، بیمارستان
متن کامل [PDF 943 kb]   (1096 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/6/31 | انتشار: 1397/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb