دوره 4، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 254-240 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ferdosi M, Molavi Taleghani Y. Effective Factors of the Entrepreneurship Development in Isfahan University of Medical Sciences: A qualitative study. Manage Strat Health Syst 2019; 4 (3) :240-254
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-247-fa.html
فردوسی مسعود، مولوی طالقانی یاسمین. شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: یک مطالعه کیفی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1398; 4 (3) :240-254

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-247-fa.html


دانشجوی دکتری مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2152 مشاهده)
زمینه و هدف: ترویج و نهادینه ساختن فرهنگ کارآفرینی در نظام سلامت از مهمترین مؤلفه‌های توسعه کارآفرینی و موفقیت اقتصادی کشورها محسوب می‌شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1396 انجام شد.
روش پژوهش: این پژوهش کیفی کاربردی در سال 1396 انجام گرفت. در ابتدا 10 نفر از صاحب نظران حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. سپس از روش دلفی برای نقد و اولویت بندی عوامل استفاده شد. برای تحلیل داده‌های کیفی از روش تحلیل چارچوبی با نرم افزار 10Max QDA و برای تحلیل داده‌های فاز دلفی از آمار توصیفی به کمک نرم افزار SPSS 22  استفاده شد.
یافته‌ها: در فاز اولیه، با تجزیه و تحلیل داده‌ها، 3 طبقه (بسترسازی، هدایت و عملیات و تثبیت و نهادینه سازی) و 15 زیر طبقه استخراج شد. سپس در فاز دلفی، 12 عامل به عنوان عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در حوزه سلامت تأیید شدند. مهمترین عوامل در توسعه کارآفرینی، عوامل توانمندسازی نیروهای کاری، مشتریان و ذی‌نفعان و جذب سرمایه‌های درونی و خارجی برای راه اندازی کسب و کار با میانگین نسبی 4/73 بود.
نتیجه‌گیری: در راهبردهای توسعه کارآفرینی در حوزه سلامت، به سیاستگذاران توصیه می‌شود که اقدامات و تصمیم گیری‌های آن‌ها براساس راهبردهای مبتنی بر تفکیک عوامل شناسایی شده باشد، به صورتی‌که بر مبنای شرایط محیطی و منابع جاری به ارتقای فرصت‌ها و پیامدهای کارآفرینی منجر گردد.
متن کامل [PDF 1073 kb]   (708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/31 | انتشار: 1398/9/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb