دوره 4، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 276-265 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shaarbafchizadeh N, Rezayatmand M R, Etemadi G. The Impact of Public-Private Partnerships on Hospital Performance: A review study. Manage Strat Health Syst 2019; 4 (3) :265-276
شعربافچی زاده نسرین، رضایتمند محمدرضا، اعتمادی غزال. تأثیر مشارکت بخش دولتی و خصوصی بر عملکرد بیمارستان‌ها: یک مطالعه مروری. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1398; 4 (3) :265-276

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، کمیته پژوهش‌های دانشجویان، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، اصفهان، ایران
هدف: مشارکت دولتی و خصوصی در سال‌های اخیر برای اصلاحات ساختاری بخش سلامت در بسیاری از کشور‌ها به کار گرفته شده است. مطالعه حاضر در خصوص بررسی تاثیر انواع مدل‌های مشارکتی بخش دولتی و خصوصی در بیمارستان‌ها به منظور بالا بردن آگاهی سیاست‌گذاران، مدیران و مسئولان حوزه سلامت در راستای اخذ تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های صحیح انجام شده است.
منابع اطلاعات و روش‌های انتخابی برای مطالعه: مطالعه حاضر یک بررسی مروری می‌باشد که با جستجو در پایگاه‌های داده‌ای انگلیسی مانند PubMed, Scopus, ProQuest  و پایگاه‌های داده فارسی مانند  Scientific Information Database ، Irandoc Magiran , و موتور جستجوی Google Scholar با استفاده از کلید واژه‌های Public Private Partnership, PPP, Public hospital, Public Private partnership in hospital, Partnership Model,health care, healthcare organization و معادل فارسی آن‌ها در باره زمانی 1990 تا 2017 در سال 1397 انجام شد. 954 مقاله به دست آمده به صورت مرحله به مرحله مطالعه و پالایش شدند.
یافته‌ها: در نهایت 21 مقاله مرتبط با اهداف وارد مطالعه شدند و پس از بررسی مقالات انتخاب شده، مشارکت دولتی و خصوصی در بیمارستان‌ها در 9 مدل "قرارداد خرید خدمت، قراداد برون سپاری، قراردادهای مدیریت، (طراحی، ساخت، امور مالی، اجرا)، (ساخت، مالکیت، اجرا)، (ساخت، مالکیت، اجرا واگذاری)، (خرید، مالکیت، عقب نشینی)، مدل Alzira و خصوصی سازی کامل"  طبقه بندی می‌شود. مشارکت دولتی و خصوصی از این طریق می‌تواند بر عملکرد بیمارستان‌ها مؤثر باشد.
نتیجه گیری: به طور کلی مشارکت بخش دولتی و خصوصی در صورت فراهم بودن بسترهای لازم می‌تواند راهکار مناسبی برای بخش بیمارستانی و بهبود عملکرد بیمارستان‌ها باشد. با این حال این مدل‌ها قابل تعمیم به همه بخش‌های نظام سلامت به صورت یکسان نمی‌باشند و در اجرا با چالش های متعددی رو به رو می‌باشند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/5/28 | انتشار: 1398/9/30