دوره 4، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 336-328 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavakoli N, Rezapour A, Gholami Somarin A, Ameri H, Mohammadi R, Bagheri Faradonbeh S. Performance Indicators of Hospitals Affiliated to Iran University of Medical Sciences and Comparing them with Performance Indicators of Ministry of Health and Medical Education. Manage Strat Health Syst 2020; 4 (4) :328-336
توکلی نادر، رضاپور عزیز، غلامی ثمرین ارسلان، عامری حسین، محمدی رضا، باقری فرادنبه سعید. مطالعه شاخص‌های عملکردی بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و مقایسه با استاندارد‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1398; 4 (4) :328-336

دکتری اقتصاد سلامت، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران
زمینه و هدف: شاخص ­های بیمارستانی مهمترین عامل نشان دهنده عملکرد بیمارستان می‌باشند. هدف این پژوهش بررسی عملکرد بیمارستان ­های پوشش داده شده توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران و مقایسه آن با شاخص‌های کشوری بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر مطالعه‌ای مقطعی بود که به صورت توصیفی شاخص‌های عملکردی کلیه بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران را در سال 1397 مقایسه کرده است. داده‌ها از واحد آمار و مدارک پزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران جمع آوری گردید. سپس با استفاده از ابزار‌های توصیفی و نرم افزارExcel و جدول شاخص‌های استاندارد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: به طور میانگین شاخص‌های­ ضریب اشغال تخت، متوسط روزهای بستری و نسبت پذیرش بیمار به هر تخت در بیمارستان­ های مورد مطالعه، به ترتیب برابر 75/18،4/3،69/17 می‌باشد، که به ترتیب در مقایسه با استانداردهای کشوری از وضعیت متوسط، نامطلوب و مطلوب برخوردار بودند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه وضعیت شاخص متوسط روزهای بستری در مطالعه حاضر به طور میانگین در وضعیت نامطلوبی قرار داشت، پیشنهاد می ­شود مدیران بیمارستان­ ها اقدامات لازم در راستای شناسایی دلالیل نامطلوب بودن این شاخص و رفع آن‌ جهت بهبود و ارتقای عملکرد بیمارستان انجام دهند.

دریافت: 1398/7/20 | انتشار: 1398/12/25