دوره 5، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar M, Kazemi Karyani A, shfiei M, tayefi E. Determining Health Insurance Attributes and Levels: A qualitative study. Manage Strat Health Syst 2020; 5 (1) :60-68
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-322-fa.html
رنجبر محمد، کاظمی کریانی علی، شفیعی میلاد، طایفی الهام. تعیین ویژگی‌ها و سطوح بیمه سلامت: مطالعه ای کیفی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1399; 5 (1) :60-68

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-322-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، e.tayefi2020@gmail.com
چکیده:   (2368 مشاهده)
زمینه و هدف: بیمه سلامت یکی از مکانیسم‌های تأمین مالی در بخش سلامت است که هزینه‌های گران و پیش‌بینی‌نشده ناشی از مراقبت‌های سلامت برای خانوارها را کاهش می­دهد و این هزینه‌ها را به حق بیمه‌های قابل پیش‌بینی تبدیل می­کند. هدف این مطالعه شناسایی ویژگی‌ها و سطوح مناسب برای بیمه سلامت است که قادر به توصیف مناسب خدمات مراقبت سلامت باشد.
روش پژوهش: مطالعه حاضر حاصل فاز کیفی روش تحلیل توامان است که در سال 1396 در شهر یزد انجام شد و شامل چندین مرحله بود. ابتدا بررسی متون از طریق جست و جو در سایت‌های معتبر انجام شد و ویژگی­های مرتبط شناسایی شد. سپس از طریق مصاحبه با 8 نفر از متخصصان بیمه سلامت و سیاستگذاری سلامت که به روش گلوله برفی انتخاب شده بودند، ویژگی­های مربوط به بیمه درمانی مشخص و وزن­دهی انجام گرفت. نهایتاً تیم تحقیق در مورد گنجاندن صفات و سطوح در طرح نهایی پس از چند جلسه پانل با خبرگان، تصمیم گرفتند.
یافته‌ها: یافته­های حاصل از این مطالعه نشان داد مهمترین ویژگی‌های بیمه سلامت شامل پوشش خدمات بستری در بخش دولتی، پوشش خدمات بستری در بخش خصوصی، پوشش خدمات سرپایی، پوشش خدمات دارو، پوشش خدمات دندانپزشکی، پوشش هزینه­های جانبی، پوشش هزینه آزمایش و تصویر برداری و در نهایت حق بیمه است.
نتیجه گیری: سیاست گذاران و سازمان‌های بیمه سلامت برای بهبود و ارتقاء بیمه در این حوزه باید به بسته­های مزایای خدمات سلامت و حق بیمه متناسب با توانایی پرداخت مردم و تورم جامعه توجه داشته باشند. تأکید بر این ویژگی­ها می‌تواند به ترجیحات و تمایل افراد به پرداخت بیمه سلامت کمک کند و موجب تغییر در نظام بیمه­ای کشور، برنامه ریزی جهت بهبود بیمه­ های پایه و افزایش مطلوبیت ناشی از بسته‌های بیمه گردد.
متن کامل [PDF 922 kb]   (714 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/30 | انتشار: 1399/3/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb