دوره 5، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 327-318 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi A, Kabir M J, Kavian Telouri F, Heidari A, Khatirnamani Z, Rafiei N et al . Referral Burden and Cost of Outpatient Care of Patients Covered by the Rural Insurance Fund before and after the Implementation of Electronic Referral System in Golestan Province. Manage Strat Health Syst 2021; 5 (4) :318-327
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-377-fa.html
عباسی انیس، کبیر محمدجواد، کاویان تلوری فاطمه، حیدری علیرضا، خطیرنامنی زهرا، رفیعی نرگس و همکاران.. بار مراجعه و هزینه مراقبت‌های سرپایی بیماران تحت پوشش صندوق بیمه روستایی قبل و بعد از اجرای نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1399; 5 (4) :318-327

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-377-fa.html


دانشیار، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان، گرگان، ایران ، kabirmj63@gmail.com
چکیده:   (1493 مشاهده)
زمینه و هدف: بخشی از عمده هزینه‌های سلامت مربوط به مراقبت سرپایی است. از آنجا که هزینه‌های مربوط به تشخیص و درمان به طور سریع و روزافزونی در حال گسترش است؛ این مطالعه با هدف تعیین بار مراجعه و هزینه مراقبت‌های سرپایی بیماران تحت پوشش صندوق بیمه روستایی قبل و بعد از اجرای نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان انجام  شد.
روش پژوهش: این مطالعه توصیفی به روش مقطعی بر اساس اطلاعات 6 ماهه اول سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در کلینیک تخصصی کلیه بیمارستان‌ها و مطب پزشکان متخصص و فوق تخصص، مراکز تصویربرداری، آزمایشگاه، فیزیوتراپی، رادیوتراپی و داروخانه‌ها در بخش‌های دولتی و خصوصی استان گلستان انجام شد. مطالعه از نوع سرشماری و شامل اطلاعات تمامی بیماران تحت پوشش صندوق بیمه سلامت بود که برای دریافت خدمات به سطح دوم مراجعه نمودند. برای جمع­آوری داده‌های مورد نیاز از سامانه­های اطلاعاتی و اسناد موجود اداره کل بیمه سلامت با استفاده از نرم افزارExcel استفاده شد.
یافته‌ها: بار مراجعات جهت ویزیت متخصصین در بخش دولتی و خصوصی در 6 ماه اول سال 1397 نسبت به همین بازه زمانی در سال 1396 در کل صندوق‌ها و صندوق روستایی به ترتیب 23/2 و 32/6 درصد کاهش و در بخش خصوصی نیز به ترتیب 53/2 و 93 درصد کاهش یافت. هزینه ویزیت در بخش دولتی و خصوصی در کل صندوق‌ها به­ ترتیب 23/6 و 48 درصد و در صندوق روستایی به ­ترتیب 30/6 و 91/2 درصد کاهش یافت.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، پیشنهاد می­گردد، که هر چه سریعتر ظرفیت پرونده الکترونیک سلامت و تداوم ارائه خدمات به بیماران تحت پوشش پزشک خانواده در کل کشور فراهم گردد تا بتوان به یکی از اهداف مهم نظام ارجاع در کشور یعنی کاهش هزینه­های غیرضروری دست یافت.
متن کامل [PDF 806 kb]   (559 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (521 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/7/30 | انتشار: 1399/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb