دوره 6، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 166-158 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavakoli N, Hoseini M, Jahangiri R, Sarkhosh S, Shirani R, BagheriFaradenbeh S. Evaluation of Status and Income Effects of Admission and Referral of Patients in Need of Vascular Surgery Service in Hospitals of Iran University of Medical Sciences. Manage Strat Health Syst 2021; 6 (2) :158-166
توکلی نادر، حسینی مهنارالسادات، جهانگیری رضا، سرخوش سمانه، شیرانی رضا، باقری فرادنبه سعید. بررسی وضعیت و اثرات درآمدی پذیرش و اعزام بیماران نیازمند سرویس جراحی عروق در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1400; 6 (2) :158-166

دکتری اقتصاد سلامت، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، تهران، ایران ، s.bagheri88@yahoo.com
زمینه و هدف: پذیرش و اعزام بین بیمارستانی بیماران به عنوان بخشی از فرآیند درمان بیمـاران محسـوب مـی‌شـود. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت و اثرات درآمدی پذیرش و اعزام بیماران نیازمند سرویس جراحی عروق در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1397 انجام شده است.
روش پژوهش: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی از نوع مقطعی بود که در آن چک لیستی بر اساس شاخص‌های سامانه ستاد هدایت تدوین گردیده و اطلاعات مورد نیاز در خصوص موارد پذیرش و اعزام بیماران در دانشگاه از سامانه (Medical Care Monitoring Center) MCMC استخراج شد. جهت استخراج درآمد خدمات مربوط به سرویس جراحی عروق از میانگین درآمد هر پرونده بیمار نیازمند این سرویس از بیمارستان‌های دانشگاه استفاده شد. روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود و تعداد 14481 بیمار که پذیرش و اعزام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. روش تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق آمار توصیفی و ابزار مورد استفاده نیز نرم افزار Excel بود.
یافته‌ها: تعداد کل ثبتی‌های اعزام سرویس جراحی عروق 605 مورد بود که 378 مورد آن موفقیت آمیز بوده است؛ از این تعداد 145 مورد از بیمارستان‌های تابعه دانشگاه به بیمارستان‌های خصوصی و بیمارستان‌های تحت پوشش سایر دانشگاه‌ها بوده، 233 مورد پذیرش‌های جراحی عروق و 227 مورد نیز مربوط به عدم اعزام و فوت بوده است. درآمد از دست رفته بیمارستان‌های دانشگاه به دلیل اعزام بیماران برابر 4.875.100.680 ریال، همچنین بیمارستان‌های دانشگاه با جذب و عدم اعزام این بیماران درآمدی معادل 7.833.782.472 ریال به دست آورده‌اند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه موارد اعزام بیماران نیازمند سرویس جراحی عروق باعث از دست رفتن درآمد به اندازه 4.875.100.680 ریال و وجود تسهیلات درمانی در زمینه پذیرش این بیماران موجب کسب درآمد برای به اندازه 7.833.782.472 ریال برای این دانشگاه شده است.
متن کامل [PDF 824 kb]   (387 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (479 مشاهده)
دریافت: 1400/2/11 | انتشار: 1400/8/11