دوره 7، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 346-334 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GOUMS.REC.1399.103


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Livani H, Farhadi Mahalli A, Matoufi A. Analysis of Promoting and Hindering Factors for Implementation of Medical Tourism Policies: Case Study in Golestan Province. Manage Strat Health Syst 2023; 7 (4) :334-346
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-605-fa.html
لیوانی حسین، فرهادی محلی علی، معطوفی علیرضا. واکاوی عوامل پیش‌برنده و بازدارنده‌ی اجرای خط‌مشی‌های گردشگری پزشکی؛ موردمطالعه: استان گلستان. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1401; 7 (4) :334-346

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-605-fa.html


استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران ، al.farhadi@iau.ac.ir
چکیده:   (396 مشاهده)
زمینه و هدف: گردشگری پزشکی به‌عنوان صنعتی ارز آور در دنیا رقابت فزاینده کشورها را برای جذب حداکثری گردشگران در پی داشته است. با توجه به رقابت فزاینده­ی بین­المللی در این حوزه، به‌منظور بهره­برداری مناسب از قابلیت­های استان گلستان، این پژوهش باهدف واکاوی و تبیین ابعاد و مؤلفه‌های پیش­برنده و بازدارنده­ی اجرای خط­مشی­های گردشگری پزشکی در استان گلستان انجام شد.
روش پژوهش: این تحقیق با استفاده از روش کیفی مبتنی بر نظریه­پردازی داده بنیاد در سال ۱۳۹۹ انجام شد. به‌منظور گردآوری داده­ها از مصاحبه­های عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه پژوهش شامل صاحب­نظرانی از مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان­های دولتی و خصوصی، مدیران و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، صاحبان شرکت­های مسافرتی، پزشکان و پرستاران با حداقل ۵ سال سابقه کار مرتبط درزمینه‌ی گردشگری پزشکی بود. نمونه­گیری به شکل هدفمند انجام گردید و تا زمان اشباع داده­ها ادامه یافت که درنهایت با ۱۳ نفر مصاحبه به عمل آمد. تحلیل داده­ها نیز هم‌زمان با گردآوری داده­ها از طریق کدگذاری باز، محوری، انتخابی و با استفاده از نرم‌افزارMaxQDA ۲۰۲۰ صورت گرفت.
یافته­ها: یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که عوامل پیش­برنده و بازدارنده­ی اجرای خط­مشی­های گردشگری پزشکی در استان گلستان در قالب ۲۶۳ کد، ۶۵ مفهوم، ۹ مقوله فرعی و ۵ مقوله اصلی شامل جاذبه­های اقلیمی و زیست‌محیطی، معماری سازمان، نظام خط­مشی­گذاری، ظرفیت­سازی و کیفیت خدمات و مدیریت استراتژیک طبقه­بندی شدند.
نتیجه­گیری: خط­مشی­گذاران گردشگری پزشکی استان گلستان با استفاده از نتایج حاصل از این تحقیق می­توانند با پیش­بینی ابزار اجرای مناسب در فرایند خط­مشی­گذاری در جهت توسعه­ی گردشگری پزشکی، افزایش درآمد و توسعه کسب‌وکار در استان گلستان اقدام نمایند.
 
متن کامل [PDF 872 kb]   (191 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (247 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/7/30 | انتشار: 1401/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb