Ethics code: IR.GOUMS.REC.1399.103
Livani H, Farhadi Mahalli A, Matoufi A. Analysis of Promoting and Hindering Factors for Implementation of Medical Tourism Policies: Case Study in Golestan Province. Manage Strat Health Syst 2023; 7 (4) :334-346
URL:
http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-605-fa.html
لیوانی حسین، فرهادی محلی علی، معطوفی علیرضا. واکاوی عوامل پیشبرنده و بازدارندهی اجرای خطمشیهای گردشگری پزشکی؛ موردمطالعه: استان گلستان. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1401; 7 (4) :334-346
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-605-fa.html
استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران ، al.farhadi@iau.ac.ir
چکیده: (458 مشاهده)
زمینه و هدف: گردشگری پزشکی بهعنوان صنعتی ارز آور در دنیا رقابت فزاینده کشورها را برای جذب حداکثری گردشگران در پی داشته است. با توجه به رقابت فزایندهی بینالمللی در این حوزه، بهمنظور بهرهبرداری مناسب از قابلیتهای استان گلستان، این پژوهش باهدف واکاوی و تبیین ابعاد و مؤلفههای پیشبرنده و بازدارندهی اجرای خطمشیهای گردشگری پزشکی در استان گلستان انجام شد.
روش پژوهش: این تحقیق با استفاده از روش کیفی مبتنی بر نظریهپردازی داده بنیاد در سال ۱۳۹۹ انجام شد. بهمنظور گردآوری دادهها از مصاحبههای عمیق و نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه پژوهش شامل صاحبنظرانی از مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانهای دولتی و خصوصی، مدیران و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، صاحبان شرکتهای مسافرتی، پزشکان و پرستاران با حداقل ۵ سال سابقه کار مرتبط درزمینهی گردشگری پزشکی بود. نمونهگیری به شکل هدفمند انجام گردید و تا زمان اشباع دادهها ادامه یافت که درنهایت با ۱۳ نفر مصاحبه به عمل آمد. تحلیل دادهها نیز همزمان با گردآوری دادهها از طریق کدگذاری باز، محوری، انتخابی و با استفاده از نرمافزارMaxQDA ۲۰۲۰ صورت گرفت.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که عوامل پیشبرنده و بازدارندهی اجرای خطمشیهای گردشگری پزشکی در استان گلستان در قالب ۲۶۳ کد، ۶۵ مفهوم، ۹ مقوله فرعی و ۵ مقوله اصلی شامل جاذبههای اقلیمی و زیستمحیطی، معماری سازمان، نظام خطمشیگذاری، ظرفیتسازی و کیفیت خدمات و مدیریت استراتژیک طبقهبندی شدند.
نتیجهگیری: خطمشیگذاران گردشگری پزشکی استان گلستان با استفاده از نتایج حاصل از این تحقیق میتوانند با پیشبینی ابزار اجرای مناسب در فرایند خطمشیگذاری در جهت توسعهی گردشگری پزشکی، افزایش درآمد و توسعه کسبوکار در استان گلستان اقدام نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/7/30 | انتشار: 1401/12/22