دوره 8، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 275-264 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ۱۱۹۳۳۷۳
Ethics code: IR.KASHANU.REC.1402.018


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari M, Mazroui Nasrabadi E. The Future Study of Government Funding in the Healthcare Supply Chain: A Scenario Analysis Approach. Manage Strat Health Syst 2023; 8 (3) :264-275
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-703-fa.html
صفری محمدرضا، مزروعی نصرآبادی اسماعیل. آینده‌پژوهی تأمین مالی دولتی در زنجیره تأمین بهداشت و درمان: رویکرد تحلیل سناریو. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1402; 8 (3) :264-275

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-703-fa.html


استادیار، گروه مدیریت کسب‌وکار، دانشکده علوم مالی، مدیریت و کارآفرینی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، drmazroui@kashanu.ac.ir
چکیده:   (428 مشاهده)
زمینه و هدف: تأمین مالی بخش سلامت اهمیت بسیار بالایی دارد و به معنای تأمین پول، بودجه یا منابع لازم برای آن است. با توجه به نقش حیاتی دولت در تأمین مالی سلامت در این پژوهش پیشران‌های تأمین مالی از طریق دولت شناسایی و آینده‌های محتمل بررسی گردید.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کیفی است و در ۴ فاز تدوین‌ شد. شیوه نمونه‌گیری در تمام مراحل به صورت قضاوتی و گلوله برفی بود. در مرحله اول بر اساس اشباع نظری ۱۵ نفر و در سایر مراحل ۱۲ نفر از خبرگان مشارکت داشته‌اند. در فاز اول از طریق مصاحبه و روش تحلیل تماتیک، پیشران‌های تأمین مالی شناسایی شد. در فاز دوم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و نرم‌افزار Micmac ۶.۱.۲، پیشران‌های اصلی استخراج گردید. در فاز سوم با رویکرد مدیریت تعاملی، عدم قطعیت هریک از پیشران‌های اساسی مشخص گردید و درنهایت در فاز چهارم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و تحلیل آن با نرم‌افزار Scenariowizard ۴.۳.۱، سناریوهای سازگار مشخص گردید.
یافته‌ها: در این پژوهش ۱۴ عامل اثرگذار بر تأمین مالی دولتی بخش بهداشت و درمان شناسایی شد. همچنین ۵ سناریو سازگار برای تأمین مالی به دست آمد. در سناریوی «دولت متمول» شرایط تأمین مالی از طریق دولت مطلوب اما در سناریوهای «ناکارآمد آرام»، «ناکارآمد بی‌برنامه»، «ناکارآمد متزلزل» و «دولت ورشکسته» دولت مشکلات متعددی دارد و بخش سلامت باید روی سایر روش‌های تأمین مالی تمرکز کند.
نتیجه‌گیری: با توجه به عدم مطلوبیت اکثر سناریوها، لازم است متولیان بهداشت و درمان برای کاهش وابستگی به بودجه دولتی و ارتقاء تأمین مالی از سایر روش‌ها اقدام نمایند. روش‌هایی مانند تأمین مالی از طریق ارائه خدمات، کمک‌های خیرین و بیمه‌ها و بازار سهام باید موردتوجه جدی قرار بگیرد.
 
واژه‌های کلیدی: بهداشت و درمان، تأمین مالی، دولت
متن کامل [PDF 871 kb]   (187 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (148 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/5/3 | انتشار: 1402/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb