دوره 8، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 359-350 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SHAHD.REC.1401.051


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

barkhordar H, Ahangar A, Asadi H O. Cost and Income Estimation of Burn Intensive Care Units: A Case Study in the Armed Forces Hospital. Manage Strat Health Syst 2024; 8 (4) :350-359
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-727-fa.html
برخوردار حسن، آهنگر علی، اسدی حشمت اله. برآورد هزینه‌ها و درآمدهای بخش مراقبت‌های ویژه سوختگی: مطالعه موردی بیمارستان نیروهای مسلح. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1402; 8 (4) :350-359

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-727-fa.html


کارشناس ارشد اقتصاد بهداشت، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، hassnbarkhordar@gmail.com
چکیده:   (582 مشاهده)
زمینه و هدف: بیمارستان‌ها به عنوان یکی از پرهزینه‌ترین بخش‌های اصلی نظام سلامت، از اهمیت ویژه‌ای در میان سازمان‌های ارائه خدمات بهداشت و درمان برخوردار هستند و مدیریت منابع مالی در این بخش به منظور ادامه حیات و ارائه خدمات، امری ضروری محسوب می‌شود. پر هزینه بودن بخش سوختگی و مراقبت‌های بعد از درمان در نیروهای مسلح که یکی از مورد نیازترین بخش‌های این سازمان است، موجب شده تا تجزیه و تحلیل مالی بخش سوختگی در یکی از بیمارستان‌های وابسته به این سازمان مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد. هدف اصلی این مطالعه این است که سیاست‌گذاران و مدیران بخش سلامت کشور، در حوزه بخش سوختگی و تأمین نیازهای این بخش در بحث بین کیفیت و مقرون به صرفه بودن ایجاد بخش سوختگی در عرصه بهداشت و درمان سیاست مناسبی را اتخاذ کنند تا علاوه بر کاهش هزینههای این بخش، تأثیرات مثبت بیرونی از جمله کاهش فشارهای روانی وارد بر افراد آسیب‌دیده را پیریزی نمایند.
روش پژوهش: این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی بخش سوختگی را در یکی از بیمارستان‌های وابسته به نیروهای مسلح در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مورد تجزیه و تحلیل مالی قرار داده است. داده‌های مورد نیاز از طریق بررسی تمامی صورت‌های مالی بیمارستان و اسناد پرداختی بیماران طی دوره مورد بررسی جمع‌آوری گردیده و شاخص‌های درآمدی، هزینه و سودآوری با استفاده از نرم افزار Excel محاسبه و تحلیل شده است.
یافته‌ها: بر اساس نتایح هزینه‌های محاسبه شده در بخش سوختگی بیش از ۶۲ میلیارد و درآمدهای حاصل از بستری بیماران در این بخش حدود ۶۱ میلیارد به‌دست آمد. شاخص درآمد دارویی به کل درآمد ۳۵/۰، درآمد دارویی به هزینه دارویی ۰/۱۰ و نسبت درآمد هتلینگ به کل درآمد نیز ۰/۳۷محاسبه شد. در میان شاخص‌های هزینه نیز، شاخص نسبت هزینه دارو و لوازم پزشکی به کل هزینه‌ها ۳۱/۰، سهم هزینه انرژی از کل هزینه ۰/۰۰۲و درصد هزینه پرسنلی به کل منابع ۰/۵۶و شاخص سودآوری نیز برابر با ۰/۹۷بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج، اگرچه بخش‌ سوختگی به ویژه در نیروهای مسلح از نظر اقتصادی با صرفه نیست، از نظر اجتماعی و به ‌واسطه رسالت بهداشت و درمان نیروهای مسلح که پشتیبانی موثر از ماموریت‏های نیروهای مسلح و تامین نیازهای افراد تحت پوشش نیروهای مسلح است، ایجاد این بخش امری راهبردی محسوب شده و استفاده بهینه از منابع و کاهش هزینه‌های غیرضروری در آن به جهت صرفه اقتصادی امری لازم و ضروری است. از این‌رو، استقرار نظـام سیسـتماتیک ارزیابـی عملکـرد مالـی، برون‌سپاری خدمات، ارائه سوبسید و بالابردن تعرفه‌های سوختگی به منظور بهبود عملکرد بخش سوختگی در بیمارستان‌های دولتی روش‌های پیشنهادی این مطالعه به جهت ارتقای شاخص‌های مالی، بهره‌وری و مدیریت عالی در ارائه خدمات به بیماران بخش سوختگی است.
 
متن کامل [PDF 774 kb]   (209 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (79 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/8/19 | انتشار: 1402/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb