دوره 8، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 374-360 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 26436
Ethics code: IR.SUMS.NUMIMG.REC.070.1401

Bakhtiary N, Bahrami M A, Bastani P. Estimating the Number of Department Secretaries Needed in in Hazrat Zainab Hospital Based on Workload Indicator of Staffing Needs in 2023. Manage Strat Health Syst 2024; 8 (4) :360-374
بختیاری ناهید، بهرامی محمدامین، باستانی پیوند. برآورد تعداد موردنیاز نیروی منشی بخش در بیمارستان حضرت زینب (س) بر اساس شاخص حجم کار در سال 1401. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1402; 8 (4) :360-374

استاد، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات منابع انسانی سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، شیراز، ایران ، aminbahrami1359@gmail.com
زمینه و هدف: یکی از شغل‌های مهم و کاربردی در بیمارستان که باوجود اهمیت بالا اغلب نادیده گرفته می‌شود شغل منشی بخش می‌باشد. منشی بخش پرستاری مسئولیت انجام کلیه امور دفتری بخش را زیر نظر مستقیم سرپرستار عهده‌دار می‌باشد؛ بنابراین برنامه‌ریزی مناسب برای تأمین کافی این نیروها در بخش‌های بیمارستان اهمیت زیادی دارد.
روش پژوهش: این پژوهش، یک مطالعه توصیفی مقطعی است. جمع آوری داده ها با استفاده از مشاهده فرآیند عملیات در حین انجام در عرصه خدمت، جلسات کارشناسی با مسئولین بخش‌ها، پرستاران و منشی‌های بخش، مطالعه قوانین و مقررات، بررسی سیستم اطلاعات پرسنلی، بررسی دفاتر ثبت فعالیت و سیستم اطلاعات مدیریت انجام شد. جهت تحلیل داده‌ها از محاسبات شاخص حجم کار بهره گرفته‌شد.
یافته‌ها: در زمان مطالعه در بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز، ۱۳ نفر منشی مشغول انجام ‌وظیفه بودند و تعداد نیروی منشی بخش مورد نیاز بر اساس شاخص حجم کار، ۱۲/۹۴بود؛ اما ازآنجایی‌که برای هر بخش به‌صورت مجزا کارسنجی انجام شد، بنابراین نتیجه در هر بخش متفاوت بود.
نتیجه‌گیری: یافته های پژوهش نشان داد که به‌طورکلی در بیمارستان کمبود نیروی منشی بخش وجود نداشت و نیاز به تعدیل یا جذب نیروی جدید نبود؛ اما ازنظر حجم کار و فشار کاری در بین بخش‌های مختلف تعادل وجود نداشت، بنابراین لازم است با برنامه‌ریزی مناسب بین فشار کاری در بخش‌های مختلف تعادل ایجاد کرد.

متن کامل [PDF 968 kb]   (57 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (20 مشاهده)
دریافت: 1402/10/2 | انتشار: 1402/12/27