دوره 8، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 396-388 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 14519
Ethics code: IR.SSU.SPH.REC.1401.166

Jafari H, Rahimi M K, Loeloe M S, Jalaei Z. Investigating the Relationship between Organizational Happiness and Quality of Work Life in Teaching Hospitals of Yazd in 2023. Manage Strat Health Syst 2024; 8 (4) :388-396
جعفری حسن، رحیمی محمدکاظم، لوءلوء محمدصادق، جلائی زهرا. بررسی رابطه شادی سازمانی با کیفیت زندگی کاری در بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد در سال 1401. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1402; 8 (4) :388-396

دانشجوی کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، Zahrajalaei1379@gmail.com
زمینه و هدف: سازمان سالم، جایی است که از بهره‌وری، توانمندی و کارایی لازم برای مواجهه با دنیای توأم با رقابت برخوردار می‌باشد. کیفیت زندگی کاری نیز یک دغدغه مهم است که نه‌تنها به بهبود زندگی در محل کار بلکه به بهبود زندگی در خارج از شغل نیز منجر می‌شود با توجه به اهمیت این موضوع، مطالعه حاضر به بررسی رابطه شادی سازمانی با کیفیت زندگی کاری در بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد در سال 1401 پرداخت.
روش پژوهش: این مطالعه مقطعی به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله‌ای و بر روی 215 نفر از پرسنل بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل دو پرسشنامه استاندارد شادی سازمانی و کیفیت زندگی کاری بود. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی استودنت مستقل، آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و با نرم‌افزار 26 SPSS موردبررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از آن است که بین شادی سازمانی با هیچ‌کدام از متغیرهای دموگرافیک ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. علاوهبراین، تنها متغیر تحصیلات (0/011 p =) با متغیر کیفیت زندگی ارتباط معنی‌داری داشت. آزمون همبستگی پیرسون نیز نشان داد بین همه مؤلفه‌های شادی سازمانی باکیفیت زندگی کاری رابطه مثبت و معنی‌دار وجود دارد.
نتیجه‌گیری: لازم است مدیران و مسئولین با اتخاذ راهکارهای مناسب، شادی سازمانی و مؤلفه‌های مهم آن را در سازمان‌ها مورد توجه قرار داده  و شرایط لازم جهت ارتقا آن را فراهم آورند.

متن کامل [PDF 705 kb]   (58 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (22 مشاهده)
دریافت: 1402/11/12 | انتشار: 1402/12/27