دوره 2، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 145-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jabbari A, Keyvanara M, Azizzadeh M, Soltantajiyan A. Infrastructures and Necessary Actions Parallel to Reforms of Medical Service Tariffs to Improve Health System Performance in Iran: A Qualitative Study. Manage Strat Health Syst 2017; 2 (2) :130-145
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-90-fa.html
جباری علیرضا، کیوان آرا محمود، عزیززاده مینا، سلطان تاجیان عبداله. زیرساخت‌ها و اقدامات لازم به موازات اصلاح تعرفه‌های خدمات پزشکی برای بهبود عملکرد نظام سلامت ایران؛ یک مطالعه کیفی. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1396; 2 (2) :130-145

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-90-fa.html


مربی، گروه بهداشت، دانشکده علوم پزشکی سراب، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، تبریز، ایران ، azizzadehmina@gmail.com
چکیده:   (4110 مشاهده)
زمینه و هدف: شاید مهمترین چالش موجود در ارائه خدمات سلامت در ایران، موضوع تعرفه‌ها باشد. نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شورای عالی بیمه همگانی خدمات سلامت وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه‌ها از نظر قانون مشخص است اما در اجرا با مشکلات جدی مواجه است. هدف از این پژوهش، شناسایی و معرفی اصلاحات مورد نیاز به موازات اصلاح تعرفه خدمات پزشکی و‌‌یا زیرساخت‌های لازم در این زمینه برای بهبود عملکرد نظام سلامت می باشد.
روش پژوهش: این مطالعه از نوع کیفی می باشد. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شده و تا اشباع داده‌ها ادامه‌‌ یافت. مشارکت کنندگان 12 نفر از مدیران سلامت شهرهای تهران، اصفهان و تبریز انتخاب شدند که در راستای هدف پژوهش به مصاحبه‌‌ی عمیق با آنان پرداخته شد. روش تحلیل داده‌ها در این پژوهش بر مبنای روش تحلیل موضوعی است. معیارهایی مانند «موثق بودن اطلاعات»، «قابل اعتماد بودن»، «قابل اطمینان بودن» و «قابل تثبیت بودن» داده‌ها در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که زیرساخت‌ها و اصلاحات براساس نظر مشارکت کنندگان به 3 بخش؛ اول، اصلاحات مربوط به وزارت بهداشت که شامل اصلاحات ساختاری، اصلاحات مربوط به ارائه دهنده و پایه گذاری اطلاع رسانی صحیح است. دوم اصلاحات مربوط به بیمه سلامت که شامل اصلاح ساختاری و اقدامی که باید توسط دولت در مورد بیمه صورت پذیرد و سوم، اصلاحات لازم توسط دولت می باشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد علاوه بر پرداختن به مباحث و ابعاد مختلف مربوط به تعیین تعرفه بایستی مقدماتی پیش از اصلاح تعرفه و ‌‌یا اقدامی به موازات اصلاح تعرفه فراهم گردد تا جریان و فرایند اصلاح تعرفه نیز با موفقیت انجام گیرد. این اقدام و اصلاحات در رابطه با وزارت بهداشت، بیمه‌ها و دولت می باشد.
متن کامل [PDF 978 kb]   (2103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/2 | انتشار: 1396/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb