دوره 6، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 378-363 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Olfatpor N, Mousakhani M, Daneshfard K, Irannejad Parizi M. Designing a Model for Public Welfare Governance in Iran. Manage Strat Health Syst 2022; 6 (4) :363-378
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-515-fa.html
الفت پور نادعلی، موسی‌ خانی مرتضی، دانش فرد کرم اله، ایران نژاد پاریزی مهدی. طراحی الگوی حکمرانی رفاه عمومی در ایران. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1400; 6 (4) :363-378

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-515-fa.html


استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، تهران، ایران ، mousakhani.m@gmail.com
چکیده:   (1139 مشاهده)
زمینه و هدف: در کشورهای توسعه‌یافته، یکی از هدف‌های مهم سیاستگذاران اقتصادی ارتقای کیفیت، استاندارد و سطح رفاه زندگی در جامعه است. هدف این پژوهش ارائه الگویی است که منجر به ارتقای کیفی رفاه عمومی در نظام حکمرانی کشور گردد.
روش پژوهش: مطالعه حاضر پژوهشی ‌ترکیبی (کیفی-کمی) است که در سال 1399 انجام گرفت. برای جمع‌آوری داده‎ها در بخش کیفی، از مصاحبه‌های اکتشافی بر مبنای تحلیل تم و در بخش کمی از پرسشنامه استفاده شد. تجزیه و تحلیل بخش کیفی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA 18 و در بخش کمی از نرم‌افزارهای SPSS 22 و Smart PLS 2 انجام گردید. جامعه در روش کیفی شامل خبرگان و صاحب‌نظران حوزه سیاستگذاری و رفاه اجتماعی بود و از نمونه‌گیری هدفمند و گلوله‌برفی استفاده شد که جمعاً 18 مصاحبه انجام شد. جامعه آماری در روش کمی 150 نفر از مدیران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بودند که براساس فرمول کوکران (108) نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
یافته‌ها: در بخش کیفی بعد از ثبت داده‌های ناشی از مصاحبه‌ها، 99 شاخص اولیه شناسایی شد. پس از کدگذاری به روش تحلیل تم، 69 شاخص، 8 بُعد (سرمایه اجتماعی؛ سیاست‌ها و خط‌مشی‌گذاری عمومی؛ محیط داخلی و بین‌المللی؛ مشارکت و مدیریت عمومی؛ شفاف‌‎سازی در اداره امور؛ امنیت اجتماعی؛ سلامت اجتماعی؛ کیفیت حکمرانی ‌رفاه‌عمومی) و 5 مؤلفه (عوامل علّی، مداخله‌ای، زمینه‌ای، راهبردها و پیامدها) تایید گردید و به ایجاد مدل حکمرانی رفاه عمومی بر مبنای تحلیل تم منجر شد. نتایج بخش کمی نشان داد، ابعاد سیاست‌ها وخط‌مشی‌گذاری عمومی و سرمایه اجتماعی بر ابعاد محیط داخلی و بین‌المللی، مشارکت و مدیریت عمومی و همچنین بُعد شفاف‌سازی در اداره امور تأثیر دارند. همچنین بر ابعاد امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی تاثیر‌گذارند و ابعاد امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی نیز بر کیفیت حکمرانی رفاه عمومی تأثیر می‌گذارند.
نتیجه‌گیری: از الزامات استقرار و بهبود شرایط حکمرانی رفاه عمومی در ایران توجه به 8 بُعد و 69 شاخص استخراج شده در این مدل خواهد بود.
 
متن کامل [PDF 1388 kb]   (501 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (235 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/30 | انتشار: 1400/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb