دوره 10، شماره 1 - ( 1404 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 28-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 396096
Ethics code: 3096


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshaghian M, Madahian B, Karimi S, Ferdosi M. Lessons Learned from Hospital Outsourcing: A Case Study of Outsourcing a Government Hospital in Isfahan City. Manage Strat Health Syst 2025; 10 (1) :18-28
URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-811-fa.html
اسحاقیان مریم، مداحیان بهروز، کریمی سعید، فردوسی مسعود. درس‌آموخته‎های برون‌سپاری بیمارستانی: مطالعه موردی برون‌سپاری یک بیمارستان دولتی در شهر اصفهان. راهبردهای مدیریت در نظام سلامت. 1404; 10 (1) :18-28

URL: http://mshsj.ssu.ac.ir/article-1-811-fa.html


4- استاد تمام، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان، اصفهان، ایران ، ferdosi1348@yahoo.com
چکیده:   (52 مشاهده)
زمینه و هدف: برون‌سپاری بهعنوان یک استراتژی موثر در مراقبت‌های بهداشتیدرمانی، می‌تواند نمونه‌های ناموفق نیز داشته باشد. از‌جمله برون‌سپاری بیمارستان «ز» در استان اصفهآن‌که منجر به همکاری 8 ساله بین پیمانکار و بیمارستان شد. مرحله اول آن موفقیتآمیز بود، اما در مرحله دوم با چالش‌های فراوانی رو‌به‌رو شد؛ ازجمله چالش‌های حقوقی و قضایی آن‌که تا سال 1403 به طول انجامیده است. این مطالعه با هدف بررسی نتایج و درس آموخته‌های این برون‌سپاری انجام شد.
روش پژوهش: مطالعه حاضر یک پژوهش کاربردی است که با استفاده از روش تحقیق کیفی و رویکرد تحلیل محتوا انجام شده است. داده‌های مطالعه ازطریق مصاحبه و هم‌چنین بررسی اسناد بیمارستان جمع‌آوری شد. شرکت‌کنندگان در پژوهش با روش نمونه‌گیری مبتنی ‌بر هدف انتخاب شدند. مصاحبه‌ها بهصورت تقلیلی کدگذاری شدند. نوآوری این مطالعه در بررسی هم‌زمان چند دیدگاه (کارفرما، پیمانکار، کارکنان بیمارستان و کارشناسان) بود.
یافته‌ها: دوره برون‌سپاری این بیمارستان با فراز و نشیبهای فراوانی همراه بود که متأثر از اوضاع اقتصادی، تغییرات مدیریتی و به‌تبع آن تغییرات سیاست‌گذاری در سطح دانشگاه علوم پزشکی بوده است. چالشهای این برون‌سپاری در سه دسته اصلی خلاصه شد: موضوعات کارفرما شامل: تحقیقات ناکافی پیش از برون‌سپاری، فقدان قرارداد دقیق، حمایت ناکافی از پیمانکار و کم‌تجربه بودن کارفرما. موضوعات پیمانکار شامل: برنامهریزی مالی ضعیف در‌‌خصوص وام‌های بانکی و ورشکستگی؛ و موضوعات حوزه سیاستگذاری شامل: سیاست‌گذاری متفاوت دولت در زمان‌های خاص ازجمله عدم حمایت از بیمارستان‌های واگذارشده در بحرانهای اقتصادی و خلع‌ید برخی پیمانکاران در ‌‌زمان شروع طرح تحول نظام سلامت.
نتیجهگیری: برون‌سپاری می‌تواند مسائل مدیریت، کیفیت و کارایی را حل کند، اما بدون طراحی، اجرا و ارزیابی دقیق، می‌تواند چالشهای قابلتوجهی را هم برای کارفرما و هم برای پیمانکار ایجاد کند. توجه کافی به تمام مراحل، کلید موفقیت برون‌سپاری است.
 
متن کامل [PDF 831 kb]   (10 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/12/7 | انتشار: 1404/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله راهبردهای مدیریت در نظام سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Management Strategies in Health System

Designed & Developed by : Yektaweb